Fraaie animatiefilm Flushed Away zie je woensdag op Comedy Central

Fraaie animatiefilm Flushed Away zie je woensdag op Comedy Central
Ook te streamen via Netflix en Google Play

Kijktip :

De Britse tovenaars van Aardman Studios hebben door de jaren heen al vele prachtige producties gemaakt, waarvan de figuren Wallace en Gromit de bekendste zijn. In 2006 verscheen hun fraaie animatiefilm Flushed Away, die door het grote publiek helaas niet helemaal op waarde werd én wordt geschat. De film is woensdag te zien op Comedy Central en je kunt Flushed Away streamen via onder meer Netflix en Google Play.

Lees hier op welk kanaal Comedy Central te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Rat Roddy heeft het maar goed in zijn kooi, gelegen in een extreem dure wijk in Londen. Hij heeft zijn dag niet als hij door een inbreker in het toilet wordt gegooid. Hij komt via het riool terecht in een ondergrondse wereld en wil zo snel mogelijk terug naar huis. Roddy krijgt hierbij hulp van Rita, die hij heeft beloofd ruim te belonen als zij hem weer thuis weet te krijgen. Dit lijkt echter makkelijker gezegd dan gedaan als blijkt dat de kwaadaardige Toad achter het tweetal aan zit.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Voor de derde keer werkte Aardman samen met DreamWorks voor Flushed Away. Het budget voor deze animatiefilm was astronomisch: 149 miljoen dollar. De film bracht uiteindelijk zo'n 178 miljoen op en was dus een commerciële teleurstelling te noemen. Niettemin waren de critici laaiend enthousiast over Flushed Away. Volgens hen was de film aantrekkelijk voor zowel kinderen als volwassenen en de vele spitsvondigheden, die het werk van Aardman zo typeren, werden geroemd. Flushed Away kreeg een BAFTA-award nominatie voor Beste Animatiefilm.

Cast
Naast Hugh Jackman (Logan) en Kate Winslet (Titanic) zijn ook Ian McKellen (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring) en Jean Reno (Léon: The Professional) te horen in deze film. Deze productie is geregisseerd door David Bowers en Sam Fell.

Flushed Away (2006) wordt beoordeeld met een 6,6 op IMDb en is op woensdag 3 februari om 20.30 uur te zien op Comedy Central. Genre: animatie, avontuur. Speelduur: 85 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV