Prachtige filmklassieker The English Patient dinsdag 17 augustus te zien op SBS9

Prachtige filmklassieker The English Patient dinsdag 17 augustus te zien op SBS9
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

The English Patient doemt al snel op in onze gedachten als we een grootse, epische romantische klassieker moeten noemen. Deze waanzinnige film won in 1997 maar liefst negen Oscars, waaronder die voor beste film. Je ziet 'm dinsdag op SBS9 en je kunt The English Patient streamen via onder meer Pathé Thuis en Amazon Prime.

Het verhaal
In de nadagen van de Tweede Wereldoorlog stort de Canadese verpleegster Hana zich volledig op de verzorging van een zwaargewonde Engelse patiënt die zijn geheugen is kwijtgeraakt. Wanneer zij hem voorleest uit Herodotus, zijn enige boek, dwalen zijn gedachten af en herinnert hij zich de excentrieke graaf Almásy. Hij leidde in Egypte een woestijnexpeditie, waaraan ook de welgestelde Brit Geoffrey Clifton en zijn mooie echtgenote Katharine deelnamen. Wat hebben zij gemeen met de Engelse patiënt en met de notoire dief Caravaggio, die met zijn komst de rust in het Toscaanse klooster verstoort?

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
The English Patient was in 1996 één van de meest prestigieuze films van het jaar en dat vertaalde zich naar de Oscaruitreiking. Daar houden ze wel van een historisch epos. De film won maar liefst negen Oscars, waaronder die voor Beste Film, Beste Regie (Anthony Minghella) en Beste Vrouwelijke Bijrol (Juliette Binoche, die Hana speelt). Ook de fantastische hoofdrolspelers Ralph Fiennes en Kristin Scott Thomas werden genomineerd, maar zij vielen buiten de prijzen (ze verloren van respectievelijk Geoffrey Rush voor Shine en Frances McDormand voor Fargo).

Cast
Naast Ralph Fiennes (The Dig) en Kristin Scott Thomas (Darkest Hour) zijn ook Juliette Binoche (Chocolat) en Willem Dafoe (The Lighthouse) te zien in The English Patient. Deze film is geregisseerd door Anthony Minghella (The Talented Mr. Ripley).

The English Patient (1996) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is op dinsdag 17 augustus om 20.30 uur te zien op SBS9. Genre: Drama, Romantiek. Speelduur: 162 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV