Historische film Redbad verkocht aan Amerika en Korea

Historische film Redbad verkocht aan Amerika en Korea
Epos met meer dan tienduizend figuranten

Nieuws :

De film Redbad is nog niet klaar, maar toch is deze historische epos over een Friese held al verkocht aan veel grote landen. Naast Korea en de Verenigde Staten, zal dit stukje Hollands glorie ook te zien zijn in Duitsland, Frankrijk, Spanje en Japan. Nog nooit eerder waren er zoveel landen geintresseerd in een Nederlandse film. Het is uniek dat zoveel landen op basis van script, montage en ruwe beelden de filmrechten hebben gekocht.

De film vertelt het verhaal over de Friese held Radboud (Gijs Naber), die aan het begin van de Middeleeuwen met hulp van de Vikingen oorlog voerde tegen de christenen. Het is een zeer beladen verhaal over het vinden van identiteit en het vechten voor vrijheid van godsdienst. Met hevige veldslagen, veel zwaarden en bloed, maar het is ook een liefdesverhaal.

:article:img

Met bloed, zweet en misschien ook wel tranen werd er gewerkt aan deze film. Meer dan tienduizend figuranten werkten mee aan dit epos. Volgens regisseur Roel Reiné, die ook verantwoordelijk was voor de film Michiel de Ruyter, was Redbad loodzwaar om te maken. Wel heeft hij aangegeven samen met de cast een voldaan gevoel te hebben overgehouden aan die periode, omdat ze wisten dat Redbad bijzonder zou worden. Een groot deel van de film werd in het 'preHistorisch Dorp' in Eindhoven opgenomen. Voor Redbad werd ook gefilmd op locaties op Ameland en in België, Duitsland en Denemarken.

:article:img

De hoofdrollen zijn voor Gijs Naber (Penoza) en Loes Haverkort (Gek van Geluk). Ook zijn Teun Kuilboer (Mannenharten), Egbert Jan Weeber (Michiel de Ruyter) Derek de Lint (Gooische Vrouwen) en Huub Stapel (Flodder) te zien in deze productie. Daarnaast heeft de Amerikaanse acteur Jonathan Banks (Breaking Bad) ook een rol in deze grote film als 'Koning van de Franken'.

De film Redbad zal naar verwachting in de zomer van 2018 in de bioscoop te zien zijn. Houd Gids.tv in de gaten voor meer informatie over deze film. Bekijk hieronder de trailer van Redbad.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV