Zenuwslopende thriller Captain Phillips zie je vrijdag op Net5

Zenuwslopende thriller Captain Phillips zie je vrijdag op Net5
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

De beslissingen van de Academy, die de Oscarnominaties en -winnaars bepaalt, zijn soms ondoorgrondelijk. Hoe is het mogelijk dat Tom Hanks géén nominatie kreeg voor zijn fantastische spel in Captain Phillips? Deze zenuwslopende thriller is vrijdag te zien op Net5 en je kunt Captain Phillips streamen via onder meer Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
Het Amerikaanse vrachtschip MV Maersk Alabama wordt in 2009 vlak voor de Somalische kust overvallen door een kleine boot met piraten die uit het niets opduikt. De bemanning kan de aanval niet afweren, maar kapitein Phillips zet alles op alles om zijn bemanningsleden te beschermen. Tijdens de kaping neemt piraat Muse de rol van kapitein over. Wanneer de situatie steeds verder uit de hand loopt en het schip steeds dichter bij de kust komt, ziet de bemanning in dat de krachtmeting tussen Muse en Phillips voor beide partijen grote gevolgen zal hebben.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Een horrorfilm hoeft niet altijd te draaien om paranormale verschijnselen, zombies en bloeddorstige kannibalen. Captain Phillips is namelijk een uiterst realistische horrorfilm, waarin doodnormale mensen in buitengewone omstandigheden terechtkomen. Hoe ga je als Amerikaanse bemanning om met een kaping van je schip door Somalische piraten? Die vraag is lastig te beantwoorden, en Tom Hanks laat ook zien dat hij het af en toe ook niet meer weet. Hanks krijgt briljant tegenspel van de onbekende Barkhad Abdi, die uit het niets voor alle denkbare filmprijzen werd genomineerd.

Cast
Naast Tom Hanks (Elvis) en Barkhad Abdi (Blade Runner 2049) zijn ook Catherine Keener (Get Out) en Michael Chernus (Spider-Man: Homecoming) te zien in Captain Phillips. Deze film is geregisseerd door Paul Greengrass (The Bourne Ultimatum).

Captain Phillips (2013) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is vrijdag 19 augustus om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: drama, thriller. Speelduur: 134 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV