Episch biografisch drama The Aviator donderdag te zien op Paramount Network

Episch biografisch drama The Aviator donderdag te zien op Paramount Network
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Hoewel topregisseur Martin Scorsese vooral wordt geassocieerd met gangsterfilms, heeft hij in zijn lange carrière een enorme veelzijdigheid laten zien. Zo oogstte hij in 2004 lof met het epische biografische drama The Aviator. Deze film is donderdag te zien op Paramount Network en je kunt The Aviator streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal Paramount Network te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
The Aviator vertelt het waargebeurde verhaal van regisseur en vliegtuigbouwer Howard Hughes. Vanuit een fascinatie voor vliegtuigen probeert Hughes vanaf de jaren dertig voortdurend de grenzen op dit gebied te verleggen. Ondertussen heeft hij liefdesaffaires met Hollywoodlegendes Katharine Hepburn en Ava Gardner en ondervindt hij steeds meer problemen van zijn smetvrees. Vlak na de oorlog raakt Hughes in een heftige strijd verwikkeld om de macht in het transatlantische luchtruim.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Scorsese is al jaren een wandelende encyclopedie op het gebied van film en dus was het in 2004 geen verrassing dat hij zich stortte op een biopic van de excentrieke Howard Hughes. Hij wordt in deze meeslepende film op fantastische wijze vertolkt door Leonardo DiCaprio - in misschien wel diens beste rol ooit. Helaas voor hem ging de Oscar voor Beste Acteur begin 2005 naar Jamie Foxx voor Ray. Niettemin is The Aviator een schitterende film, die een prachtig tijdsbeeld schetst door middel van kostuums en sets. Ook kon Scorsese beschikken over een fantastische cast, met zelfs in kleinere rollen bekende gezichten als Alan Alda, Ian Holm, Jude Law, Willem Dafoe en - vreemd genoeg - popzangeres Gwen Stefani.

Cast
Naast Leonardo DiCaprio (Don't Look Up) en Cate Blanchett (Nightmare Alley) zijn ook John C. Reilly (Stan & Ollie), Kate Beckinsale (Love & Friendship) en Alec Baldwin (The Departed) te zien in The Aviator. Deze film is geregisseerd door Martin Scorsese (The Irishman).

The Aviator (2004) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is donderdag 14 juli om 20.30 uur te zien op Paramount Network. Genre: biografie, drama. Speelduur: 170 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV