Special De Kennis van Nu over antrax als biologisch wapen dinsdag te zien op NPO 2

Special De Kennis van Nu over antrax als biologisch wapen dinsdag te zien op NPO 2
Het miltvuur-gevaar

Kijktip :

Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne beschuldigen de Oekraïeners en de Russen elkaar steeds vaker van de productie van biologische wapens. In een special van De Kennis van Nu, dinsdag te zien op NPO 2, wordt één zo'n mogelijk wapen tegen het licht gehouden: antrax.

De Kennis van Nu over antrax gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Miltvuur
In 1979 ontsnapte er een gaswolk met antrax (miltvuur) uit een Russisch laboratorium. Als gevolg daarvan overleden minstens 66 mensen in de wijde omgeving aan de ziekte die de bacterie bacillus anthracis veroorzaakt. Tegenwoordig is de kennis over antrax sterk ontwikkeld, maar hoe reëel is de inzet ervan als biologisch wapen?

Nieuw slachtoffer
De Kennis van Nu vraagt zich ook af in hoeverre Nederland op de inzet van antrax is voorbereid. Uniek aan de antrax-bacterie is dat deze tientallen jaren kan overleven in de bodem, wachtend op een nieuw slachtoffer. In Nederland zijn nog altijd miltvuurbosjes te vinden met daaronder potentieel ziekmakende grond.

De special van De Kennis van Nu over antrax is dinsdag 24 mei om 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van De Kennis van Nu terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV