Tv-première Ford v Ferrari donderdag 9 juni te zien op RTL 7

Tv-première Ford v Ferrari donderdag 9 juni te zien op RTL 7
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Films over autosport zijn eigenlijk altijd meeslepend en indrukwekkend - mits goed uitgevoerd. Gelukkig slaagde regisseur James Mangold daar in 2019 glorieus in met het fantastische Ford v Ferrari (in Nederland uitgebracht als Le Mans '66). De film is donderdag te zien op RTL 7 en je kunt Ford v Ferrari streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
Een team van Amerikaanse ingenieurs en technici onder leiding van auto-ontwerper Carroll Shelby wordt samen met de Britse racepiloot Ken Miles door autobonzen Henry Ford II en Lee Iacocca ingeschakeld. Samen bouwen zij een raceauto voor de Ford Motor Company om de strijd aan te gaan met het dominante raceteam van Enzo Ferrari tijdens de 24 uur van Le Mans in 1966.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Hoewel je wel een beetje een autosportliefhebber moet zijn om écht van Ford v Ferrari te genieten, is deze productie ook voor alle andere filmliefhebbers een feestje om naar te kijken. Dat komt door de sublieme 60's-uitstraling, tot in de perfectie doorgevoerd in de locaties, kostuums en sets. Maar ook door het fantastische acteerwerk van de sterrencast en - bovenal - de zeer opwindende racescènes, die fantastisch in beeld worden gebracht. Ford v Ferrari won dan ook Oscars voor Beste Geluidseffecten en Beste Montage, en werd genomineerd voor Beste Film en Beste Geluid.

Cast
Naast Matt Damon (The Last Duel) en Christian Bale (Vice) zijn ook Jon Bernthal (King Richard) en Caitríona Balfe (Belfast) te zien in Ford v Ferrari. Deze film is geregisseerd door James Mangold (Logan).

Ford v Ferrari (2019) wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDb en is donderdag 9 juni om 20.30 uur te zien op RTL 7. Genre: drama, sport. Speelduur: 152 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's