Nieuw programma Electric Avenue vanaf vrijdag te zien op NPO 3

Nieuw programma Electric Avenue vanaf vrijdag te zien op NPO 3
De invloed van technologie op onze levens

Kijktip :

In de nieuwe reportageserie Electric Avenue onderzoeken Charisa Chotoe, Danny Ghosen en Nicolaas Veul de invloed van moderne technologieën op onze levens. Ooit hadden we dromen en idealen over het nieuwe digitale tijdperk dat ons verlossing zou bieden. Nu de wereld steeds sneller lijkt te veranderen, onderzoeken de makers die beloftes.

Electric Avenue gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Internationaal
Electric Avenue laat in vijf afleveringen internationale verhalen over de mens in relatie tot technologie zien die rechtstreeks uit de toekomst lijken te komen, maar gewoon in het hier en nu te vinden zijn. Zo neemt Ghosen een kijkje in de gevaarlijkste wijk van Chicago en onderzoekt Veul of de cryptobelofte ook voor de armste mensen geldt. In de eerste aflevering laat Chotoe zien hoe technologie de gayscene verandert.

Palestina
Technologie heeft de gayscene veranderd. Wie de gaybar niet aandurft, komt heel makkelijk in contact met andere mannen via apps als Grindr. Dat gaat in Israël en Palestina over politieke grenzen en zelfs landsgrenzen heen. Maar een digitaal dubbelleven maakt ook kwetsbaar. Terwijl in Europa reclamespotjes lopen over vrijzinnig Tel Aviv, maakt het Israëlische leger jacht op Palestijnse gays.

Het nieuwe programma Electric Avenue is vanaf vrijdag 16 september wekelijks om 20.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Electric Avenue terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's