Special De Kennis van Nu over relatie tussen mens en dier maandag te zien op NPO 2

Special De Kennis van Nu over relatie tussen mens en dier maandag te zien op NPO 2
Is de situatie nog houdbaar?

Kijktip :

Maandag (3 oktober) is een nieuwe special van De Kennis van Nu te zien op NPO 2. In dit programma worden we meegenomen naar de nieuwste wetenschappelijke inzichten en ontwikkelingen. Hoe beïnvloeden die ons leven? Deze week: de relatie tussen mens en dier.

De Kennis van Nu gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Gedomesticeerd
Koeien, kippen, varkens en honden zijn door de eeuwen heen zo gefokt dat ze aan al onze wensen voldoen. Gedomesticeerd zijn ze handelbaar en geven ze voedsel, kleding, vervoer en bescherming. Volgens evolutiebioloog Rutger Vos kon dankzij de domesticatie de wereldbevolking groeien tot miljarden bewoners.

Veestapel
Ook onszelf hebben we gedomesticeerd. De mens werd zo kleiner, fijner, speelser en zachter, vertelt evolutiebioloog Dirk Draulans. De keerzijde van domesticatie is dat de enorme veestapel klimaatverandering, virussen en vervuiling met zich meebrengt. De Kennis van Nu onderzoekt de ongemakkelijke relatie tussen mens en dier.

De special van De Kennis van Nu is maandag 3 oktober om 22.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van De Kennis van Nu terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV