Serierecensie: Human Playground is prachtige reis naar de oorsprong van sport

Serierecensie: Human Playground is prachtige reis naar de oorsprong van sport
Documentaire met de stem van Idris Elba

Kijktip :

Vanaf 30 september is de serie Human Playground te zien op Netflix. Gedurende duizenden jaren heeft de mensheid gesport om onze vaardigheden te verbeteren. We willen harder rennen, hoger springen en records verbeteren. Sport is entertainment, maar ook zoveel meer. Lees hier de serierecensie van Human Playground.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Van fierljeppen tot kamelenraces
Deze documentaireserie is een verkenning van zeer opmerkelijke sporten, met acteur Idris Elba als verteller. Regisseur is de Nederlandse Thomas Kaan. Er is vier jaar voor gefilmd, in 25 verschillende landen, deels tijdens de pandemie.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 75% | IMDb ★ 7,8

Of het nu gaat over Parijs-Roubaix (ook bekend onder de naam De Hel van het Noorden), een loodzware marathon door de Sahara, sumoworstelen in China of fierljeppen in Friesland, deze documentaire laat op prachtige wijze zien hoe mensen met ijzersterke discipline, focus en doorzettingsvermogen een spel willen winnen. Met zeer rijke beelden gaan we in zes afleveringen de hele wereld over, waarbij we extreme sporten zien die vaak voortvloeien uit eeuwenoude tradities. Dierenliefhebbers die stierenvechten niet aan kunnen zien kunnen dit beter overslaan, maar Netflix weet toch weer een documentaire neer te zetten die grote indruk maakt. Vier sterren.

Cast
De documentaireserie Human Playground is geregisseerd door onder anderen de Nederlandse Hannelore Vandenbussche. Acteur Idris Elba (Beast) fungeert als verteller in deze documentaire.

Bron: Netflix

Vanaf 30 september 2022 is de serie Human Playground te zien op Netlfix. Genre: documentaire. Deze serie bevat 6 afleveringen van ongeveer 40 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV