Romantisch drama Eternal Sunshine of the Spotless Mind donderdag op Paramount Network

Romantisch drama Eternal Sunshine of the Spotless Mind donderdag op Paramount Network
Ook te streamen via Prime Video en Pathé Thuis

Kijktip :

Jim Carrey werd als acteur niet altijd even serieus genomen. Hij stond vooral bekend als gekke bekkentrekker in platvloerse comedy's als Dumb & Dumber (1994). Drie rollen veranderden dat beeld echter radicaal. Eén van die rollen is in het sublieme romantische drama Eternal Sunshine of the Spotless Mind, donderdag te zien op Paramount Network. Je kunt Eternal Sunshine of the Spotless Mind streamen via Prime Video en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal Paramount Network te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Joel staat perplex wanneer hij ontdekt dat zijn vriendin Clementine haar herinneringen aan hun roerige relatie heeft laten wissen. Uit wanhoop neemt hij contact op met de uitvinder van deze ingreep, dr. Howard Mierzwaik, om ook zijn herinneringen aan Clementine uit te wissen. Wanneer het geheugen van Joel geleidelijk wordt aangepast, krijgt hij zijn oude gevoelens voor Clementine terug. Vanuit het diepst van zijn brein probeert Joel te ontsnappen aan de procedure. Terwijl dr. Mierzwiak en diens medewerkers hem achterna zitten door het doolhof van herinneringen, is het duidelijk dat Joel Clementine niet zomaar uit zijn geheugen kan krijgen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Met zijn rollen in The Truman Show (1998) en Man on the Moon (1999) verbaasde Jim Carrey vriend en vijand. Weinigen hadden dergelijk acteertalent achter hem gezien. Hij deed er in 2004 nog een schepje bovenop met Eternal Sunshine of the Spotless Mind, een briljante pennenvrucht van Charlie Kaufman. Het wordt door critici beschouwd als één van de origineelste sciencefictionfilms van deze eeuw, maar is diep vanbinnen een hartverscheurend romantisch drama. Regisseur Michel Gondry kon daarbij beschikken over een geweldige cast.

Cast
Naast Jim Carrey (The Truman Show) en Kate Winslet (Titanic) zijn ook Kirsten Dunst (The Power of the Dog), Mark Ruffalo (Spotlight) en Elijah Wood (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring) te zien in Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Deze film is geregisseerd door Michel Gondry.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) wordt beoordeeld met een 8,3 op IMDb en is donderdag 6 oktober om 20.30 uur te zien op Paramount Network. Genre: drama, romantiek, sciencefiction. Speelduur: 108 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV