Donderdag in Op1: Claire Martens over intimidatievrije zones voor vrouwen in Amsterdam

Donderdag in Op1: Claire Martens over intimidatievrije zones voor vrouwen in Amsterdam
Dit zijn de gasten van Op1 van donderdag 8 december

Kijktip :

Donderdagavond presenteren Sven Kockelmann en Fidan Ekiz de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op donderdag 8 december.

Lees verder onder de video's.


Onderwerpen Op1 van donderdag 8 december

  • Vernielingen, zwaar vuurwerk en hevige vechtpartijen. De politie krijgt meer en meer te maken met geprofessionaliseerde relschoppers, die steeds minder bang zijn om zwaar geweld te gebruiken. Om die in de toekomst het hoofd te kunnen bieden gaat nu de Mobiele Eenheid op de schop. Politiechef Frank Paauw vertelt vanavond bij Op1 wat er precies moet veranderen.

  • Als het aan Claire Martens ligt, komen er intimidatievrije zones voor vrouwen in Amsterdam. Op dit moment krijgt driekwart van de meisjes of jonge vrouwen in de stad te maken met straatintimidatie en dat moet volgens de VVD-fractievoorzitter nodig veranderen. Ze komt met een plan voor een confronterende campagne en vertelt vanavond bij Op1 wat dat precies betekent.

  • Gaat Nederland morgen de ultieme revanche nemen op Argentinië voor de verloren WK-finale van 1978? We blikken vooruit op de wedstrijd met oud-internationals Willy van de Kerkhof en Ernie Brandts, die de beruchte finale speelden. En met Kees Jansma en Evert ten Napel, die erbij waren als verslaggever.

  • Vanaf vandaag is de langverwachte documentaire van Harry en Meghan te zien op Netflix, waarin ze openhartig vertellen over hun besluit het Britse koningshuis te verlaten. Zijn ze uit op wraak? Of geld? Of een paleisrevolutie? Correspondent Lia van Bekhoven weet meer en vertelt er vanavond over.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV