Vrijdag in Op1: Wopke Hoekstra en Thomas van Groningen over reis naar Oekraïne

Vrijdag in Op1: Wopke Hoekstra en Thomas van Groningen over reis naar Oekraïne
De gasten van Op1 van vrijdag 27 januari

Kijktip :

Donderdagavond presenteren Natasja Gibbs en Nadia Moussaid de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op vrijdag 27 januari.

Onderwerpen Op1 van vrijdag 27 januari

  • lakbij de Oekraïense grens zijn Nederlandse militairen gestationeerd om de oostgrens van het NAVO-gebied te bewaken. Minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra ging op bezoek en politiek verslaggever Thomas van Groningen was erbij. Vanavond vertellen ze in Op1 over hun reis.
  • Lucas Winnips van Extinction Rebellion hoorde vandaag in de rechtbank dat hij zaterdag niet mee kan doen aan de blokkade van de A12. Het gebiedsverbod dat voor hem geldt wordt nog niet opgeheven. In Op1 reageert de klimaatactivist op de uitspraak.
  • Is dat nou een kool- of een pimpelmees? Dit weekend is weer de jaarlijkse tuinvogeltelling. Hoe werkt het spotten en waar moeten we dit jaar vooral op letten? Boswachter Hanne Tersmette schuift aan bij Op1 met bioloog Auke-Florian Hiemstra, die hilarische anekdotes heeft over vogels die gespot gaan worden.
  • Toen ze haar Marokkaanse roots herontdekte, liep ze over van inspiratie.Roufaida Aboutaleb maakte afgelopen weekend furore op het popfestival Noorderslag, met muziek waarin voor het eerst haar achtergrond doorklinkt. Vanavond in Op1 laat ze een stukje horen en vertelt ze over haar inspiratiebron.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV