Recensie: Unlocked is simpele thriller met interessant plot

Recensie: Unlocked is simpele thriller met interessant plot
Wanneer een techgekkie een psychopaat blijkt

Film :

Vanaf 17 februari staat de film Unlocked op Netflix. Wat kan er gebeuren als je je telefoon verliest? Laten we hopen dat zoiets als dit nooit met ons gebeurt... Lees hier de recensie van Unlocked.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Laat je smartphone nooit repareren...
Na-mi werkt elke dag hard als marketeer bij een startend bedrijf. Op een noodlottige dag verliest ze haar smartphone. Ze is dankbaar als ze het apparaatje weer terugkrijgt. Echter heeft Na-mi geen idee dat haar mobieltje in handen is geweest van de gevaarlijke Jun-yeong, die misdaden pleegt met behulp van smartphones.

Chun Woo-hee in 'Unlocked'. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Entertainment-score: 61% | IMDb ★ 6,8

Deze Koreaanse thriller heeft niet zo veel bijzonders in huis, maar blijft toch wel boeien. De schurk in deze film is één van de weinige dingen die de film boven de slechte thrillers uit tillen en de film kiest een hele fijne manier om echte angst voor hem neer te zetten. Toch heeft het verhaal van de protagonist, Na-mi, over het algemeen niet interessant genoeg om het verhaal verder te brengen. Daardoor blijft het allemaal toch wel wat op de vlakte. Het idee van de smartphone als oorzaak van de problemen is heel interessant voor een thriller, maar is net niet goed genoeg uitgevoerd om je anderhalf jaar te vermaken. 2,5 ster.

Cast
Naast Chun Woo-hee (Mother) en Yim Si-wan (Strangers from Hell) spelen ook Kim Hee-won (The Man from Nowhere) en Park Ho-san (The Call) in deze film. Deze productie is geregisseerd door
Tae-joon Kim (Peninsula).

Vanaf 17 februari 2023 is Unlocked te kijken op Netflix. Genre: thriller, mysterie. Tijdsduur: 117 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's