Donderdag in Op1: over pestgedrag, intimidatie en discriminatie bij NOS Sport en Jumbo Wielerdocumentaire

Donderdag in Op1: over pestgedrag, intimidatie en discriminatie bij NOS Sport en Jumbo Wielerdocumentaire
De gasten van Op1 van donderdag 9 maart

Kijktip :

Donderdagavond presenteren Sven Kockelmann en Fidan Ekiz de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op donderdag 9 maart.

Lees verder onder de video's

Onderwerpen Op1 van donderdag 9 maart

  • De hoofdredactie van NOS Sport treedt terug na meldingen van pestgedrag, intimidatie en discriminatie op de redactie. We bespreken het met hoogleraar sport en recht Marjan Olfers.

  • Van de tourwinst van Jonas Vingegaard tot het stoppen van Tom Dumoulin. Een jaar lang werd ’s werelds beste wielerploeg, het Nederlandse Team Jumbo-Visma, gevolgd voor een documentaire. Over dit uniek kijkje achter de schermen vertellen ploegdirecteur Richard Plugge en oud-wielrenners Marcel Kittel en Roxane Knetemann vanavond in Op1.

  • Het CDA staat er niet goed voor in de peilingen, maar ook als de partij halveert bij de verkiezingen blijft Wopke Hoekstra gewoon aan als partijleider. Hoe gaat hij het CDA er weer bovenop helpen? Dat vertelt hij vanavond in Op1.

  • In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen van volgende week gaat onze politiek verslaggever Thomas van Groningen iedere dag het land in. Vandaag bezoekt hij Limburg, de provincie die met maar liefst vijf gemeentes in de top tien staat in het lijstje van ondermijnende criminaliteit, maar het wel moet doen met het minst aantal agenten. Wordt het probleem in Den Haag wel serieus genomen? Recherchechef Danny Frijters van politie Limburg schuift aan.

  • Een baanbrekende ontwikkeling in Japan waar het wetenschappers gelukt is muizen te ontwikkelen met twee biologische vaders. Kunnen mensen van hetzelfde geslacht in de toekomst ook samen biologische kinderen krijgen? En waar ligt de ethische grens in het klonen van embryo’s eigenlijk? We praten erover met klinisch embryoloog Sebastiaan Mastenbroek.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Actuele video's

Meer actuele video's