Nieuw op Prime Video: deze films en series stream je in januari 2024

Nieuw op Prime Video: deze films en series stream je in januari 2024
Met onder meer Role Play en Expats

Film :

Een nieuwe filmjaar, nieuwe kansen. In januari is het weer tijd voor de streamingdiensten, de bioscopen en de filmmakers om het jaar lekker te starten. En jij als kijker zit met je dekentje op de bank te genieten. Om je te helpen bij de keuzes, zet Gids.tv de belangrijkste releases op een rij.

Bekijk hier het complete overzicht van films en series die je kunt streamen en kijken in januari 2024.

5 kijktips van Gids.tv

Sweet Dreams (1 januari)

Prime Video (film)

Lisa Zweerman en Verdi Solaiman in 'Sweet Dreams'. Bron: Gusto Entertainment
Op een afgelegen Indonesisch eiland, tijdens de nadagen van het koloniale tijdperk, valt de Nederlandse suikerfabrikant Jan plotseling dood neer voor de ogen van zijn vrouw Agathe. Hun vervreemde zoon Cornelis en zijn hoogzwangere vrouw Josefien arriveren vanuit Nederland om het familiebedrijf over te nemen. Lees hier waar je vanaf 1 januari Sweet Dreams kunt kijken.

Role Play (12 januari)

Prime Video (film)

Kaley Cuoco en David Oyelowo in 'Role Play'. Bron: Prime Video
Emma heeft een fijn leven met haar geweldige man en hun twee kinderen in de buitenwijken van New Jersey. Echter heeft ze ook een geheim leven als huurmoordenares. David komt hierachter als het echtpaar besluit hun huwelijksjubileum op te fleuren met een rollenspel. As Emma in de problemen komt door haar geschiedenis, tracht David haar uit de brand te helpen. Bekijk hier waar je vanaf 12 januari Role Play kunt streamen.

Retribution (21 januari)

Prime Video (film)

Liam Neeson als Matt Turner in 'Retribution'. Bron: Lionsgate
Het verhaal gaat over de Amerikaanse zakenman Matt Turner. Hij woont samen met zijn vrouw en kinderen in Berlijn. Wanneer Matt op een dag zijn kinderen naar school brengt, wordt hij gebeld door een onbekend nummer en krijgt hij een mysterieuze stem aan de lijn. Als hij niet doet wat hem wordt opgedragen, zal de bom die onder de stoel in zijn auto verstopt zit afgaan. Lees hier waar je vanaf Retribution kunt kijken.

Expats (26 januari)

Prime Video (serie, première)

Bron: Prime Video
Margaret, haar man Clarke en hun drie kinderen zijn vanuit de Verenigde Staten naar Hong Kong verhuisd. Ze hebben een gemeenschap van mede-expats opgebouwd waar ook Hilary en haar man David deel van uitmaken. De hechte gemeenschap raakt echter gebroken nadat een plotselinge familietragedie hun levens drastisch beïnvloedt. Bekijk hier waar je vanaf 26 januari Expats kunt streamen.

Na de première van de serie (die bestaat uit twee afleveringen) volgen wekelijks nieuwe afleveringen, tot aan de seizoensfinale op 23 februari.

Dumb Money (28 januari)

Prime Video (film)

Anthony Ramos al Marcos in 'Dumb Money'. Bron: Columbia Pictures
De film is het ultieme David vs. Goliath-verhaal, gebaseerd op het krankzinnige waargebeurde verhaal van gewone mensen die het script op Wall Street omdraaiden en rijk werden door GameStop - ja, de videogamewinkel in het winkelcentrum - om te vormen tot 's werelds populairste bedrijf. Lees hier waar je vanaf Dumb Money kunt kijken.

Verder op Prime Video

  • Foe (5 januari, film) Veertig jaar in de toekomst leidt een getrouwd stel, Junior en Henrietta, een eenzaam leven op een geïsoleerde boerderij. Hun rusteloze leventje wordt verstoord wanneer er plots een vreemdeling aan de deur staat. De vreemdeling, Terrance genaamd, doet de man een voorstel dat er voor zorgt dat hun huwelijk op scherp komt te staan. Kijk ook de trailer.
  • James May: Our Man in India (5 januari, serie, bingen) May begint zijn reis in Mumbai en reist naar het noorden via Udaipur om het Holi festival mee te maken, voordat hij naar Rajasthan gaat. Vervolgens doorkruist hij Delhi, Agra en Jaipur – de zogenaamde ‘gouden driehoek’ – voordat hij de Ganges in oostelijke richting volgt naar de heilige stad Varanasi. Kijk ook de trailer.
  • Hazbin Hotel, S1 (19 januari, serie, bingen) De serie volgt Charlie Morningstar, de prinses van de hel, terwijl ze haar schijnbaar onmogelijke doel nastreeft: het rehabiliteren van demonen om de overbevolking in haar koninkrijk vreedzaam te verminderen. Kijk ook de trailer.
  • Lamborghini: The Man Behind The Legend (26 januari, film) Ferruccio Lamborghini is de fabrikant van tractoren en militaire voertuigen die dienden in de Tweede Wereldoorlog. Tevens is hij de man achter de auto's van Lamborghini, dat in het jaar 1963 gelanceerd wordt. Ferruccio heeft een beruchte vete met Enzo. Zijn persoonlijke leven staat bol van de drama's en de romantiek. Kijk ook de trailer.
  • The Underdoggs (26 januari, film) Jaycen Jennings, ook wel bekend als 2J's, is een voormalige superster van de National Football League. De aan lager wal geraakte footballer bereikt zijn dieptepunt na een aanvaring met de wet. Om te voorkomen dat hij naar de gevangenis moet, gaat hij akkoord met het coachen van een jeugdteam. Jennings merkt dat zijn leven tijdens het proces verandert en herontdekt zijn liefde voor de sport. Kijk ook de trailer.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's