Recensie 'Night Swim': kijken of skippen?

Kijken of skippen? Night Swim is voorspelbaar spookverhaal uit Blumhouse stal
Met Wyatt Russell, Kerry Condon, Amélie Hoeferle en Gavin Warren

Film :

Blumhouse Productions is het meest bekend van horrorfilms zoals Insidious, Paranormal Activity en The Purge en zetten deze lijn door met de typische Amerikaanse griezelfilm Night Swim. Een zwembad vol geesten en demonen is het decor maar echt eng wordt het zelden.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Familie Waller
Het verhaal gaat over Ray Waller. Hij is een voormalige Major League-honkbalspeler die door een slopende ziekte vervroegd heeft moeten stoppen. Ray verhuist naar een nieuw huis met zijn bezorgde vrouw Eve, zijn tienerdochter Izzy en zijn jonge zoon Elliot. Maar een duister geheim uit het verleden van het huis ontketent een duistere kracht die de familie meesleurt naar de diepte van kwaadaardig terreur.

Night Swim - kijken of skippen?

Wie een héél klein beetje bekend is met horrorfilms, kan deze griezelproductie van begin tot eind voorspellen. De debuutfilm van Bryce McGuire, regisseur van de gelijknamige korte film, vinkt elk cliché op de lijst af. Misschien dat er één of twee kleine hoogtepuntjes zijn, maar die voegen weinig toe aan de film. De cast is wel leuk met onder andere acteurs Wyatt Russell en Kerry Condon, die alles uit de kast trekken om er nog wat van te maken. Je gooit je geld misschien niet weg als je beslist een bioscoopkaartje te kopen, maar een hoogvlieger is deze horrorfilm van Blumhouse zeker niet. Het magere en voorspelbare verhaal brengt weinig verrassingen, maar de cast maakt het allemaal nog enigszins het kijken waard.

Kijken of skippen?
Ons oordeel is: skippen. Deze productie is bijzonder goed geschikt voor de beginnende horrorkijker, maar de echte professionele horrorfanaat kan dit beter overslaan. In de bioscoop kan je betere keuzes maken.

Beoordeling van Gids.tv: ★★

De film Night Swim is te zien in de Nederlandse bioscopen. Regie: Bryce McGuire. Cast: Wyatt Russell, Kerry Condon, Gavin Warren, Amélie Hoeferle. Genre: horror, thriller. Tijdsduur: 98 minuten.

Bron: Universal Pictures International

Actuele video's

Meer actuele video's