Tv-première van Noorse film Worst Person in the World vrijdag op VRT Canvas

Tv-première van Noorse film Worst Person in the World vrijdag op VRT Canvas
Oscargenomineerde film van Jonathan Trier

Film :

Deze Noorse film is één van de meest bijzondere romcoms die wij in de afgelopen jaren hebben gezien, die ook nog eens een traantje weet op te wekken. De komische en enigszins vreemde liefdesfilm The Worst Person in the World is dag te zien op VRT Canvas. Je kunt The Worst Person in the World ook streamen via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
Wanneer Julie dertig wordt, heeft ze het gevoel dat haar leven stilstaat. Haar vrienden krijgen kinderen en zijn gelukkig en haar relatie met de oudere, succesvolle striptekenaar Aksel is stabiel. Toch vraagt Julie zich af of dit alles is wat het leven te bieden heeft. Wanneer ze de jongere en knappe Eivind ontmoet, gooit Julie het over een andere boeg in de hoop antwoorden te vinden over de liefde, haar carrière en het leven.

Renate Reinsve en Anders Danielsen Lie in 'The Worst Person in the World'. Bron: Neon

Wat wij er van vinden
Deze film heeft een hoop experimentele elementen in huis, maar heeft ook alles wat je wilt zien in een romantische komedie, inclusief het fikse tempo dat in de meeste van die films zit. Veel twintigers en dertigers zullen zich herkennen in het verhaal van hoofdrolspeelster Julie, die constant het gevoel heeft dat haar leven stil staat. Er zitten momenten in deze film waarbij je de handen wel voor de ogen wil slaan en door de grond wil zakken, maar ook dat werkt allemaal mee bij het vormgeven van de spiegel die regisseur Trier de kijker wil voorhouden.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Cast
Renate Reinsve (Welcome to Norway), Anders Danielsen Lie en Herbert Nordrum spelen de belangrijkste rollen in deze film. Deze productie is geregisseerd door Joachim Trier (Thelma).

De film The Worst Person in the World (2021) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is op vrijdag 12 januari om 21.30 uur te zien op VRT Canvas. Genre: komedie, romantiek. Tijdsduur: 128 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's