Review 'The Creator': streamen of skippen op Disney Plus?

Streamen of skippen? The Creator van Gareth Edwards is nu te zien op Disney+
Grote spektakel van Rogue One-regisseur

Film :

Wat gebeurd er als een artificiële intelligentie de wereld dreigt over te nemen en het menselijk ras zich langzaam bedreigd begint te voelen? Dan breekt er een conflict uit dat niet alleen het artificiële, maar ook het menselijk leven raakt. Daar komt in ieder geval een zeer interessante film uit rollen.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
Het verhaal speelt zich af in een toekomstige oorlog tussen het menselijke ras en de troepen van de kunstmatige intelligentie (AI). Joshua is een ex-agent van de speciale eenheid. Hij rouwt om de verdwijning van zijn vrouw Maya. Hij wordt gerekruteerd om de Schepper, de ongrijpbare architect van de geavanceerde AI, op te sporen en te doden. Deze architect heeft een duister wapen ontwikkeld met de kracht om niet alleen de oorlog, maar ook het bestaan van de mensheid te beëindigen.

The Creator - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie van de film.

Wat wij er van vinden
Het is bijna niet te geloven dat deze film maar nauwelijks 100 miljoen dollar heeft gekost. Ter vergelijking: de Marvel film Ant Man and the Wasp: Quantumania kostte ruim het dubbele. De special effects in deze film zijn werkelijk fantastisch en brengen ook nog eens een soort natuurlijke 'dreiging' met zich mee: vooral de rondvliegende Nomad die constant boven het verhaal hangt. Het feit dat deze film zo'n enorm actueel en hedendaags thema in een actiesaus weet te gieten maakt dat het verhaal - dat in essentie niet bijster interessant is - interessant genoeg blijft om naar te blijven kijken: Je wordt constant op het verkeerde been gezet. Daarbij helpen natuurlijk vooral de spectaculaire sets en de geweldige special effects.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Deze film kwam geweldig tot zijn recht in de bioscoop en is ook in de thuisbioscoop een feest om naar te kijken. De cast, het aansprekende verhaal en de actie maken dit een absolute aanrader. Streamen dus!

The Creator is nu te streamen op Disney+. Regie: Gareth Edwards (Rogue One: A Star Wars Story). Cast: John David Washington (Beckett), Gemma Chan (Eternals), Madeleine Yuna Voyles, Ken Watanabe, Allison Janney. Genre: actie, sciencefiction. Tijdsduur: 134 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's