Bioscooprecensie: Io capitano is aangrijpend vluchtelingendrama met groot kloppend hart

Bioscooprecensie: Io capitano is aangrijpend vluchtelingendrama met groot kloppend hart
Van Gommora-regisseur Matteo Garrone

Film :

De Italiaanse regisseur Matteo Garrone (Gomorra) brengt een meeslepend verhaal op het witte doek over twee jonge Senegalezen die Europa willen bereiken en filmde het als een bijna avontuurlijke en epische thriller. De krachtige boodschap van solidariteit, verbinding en veerkracht in leven maakt indruk en levert heftige maar ook prachtige beelden op.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Seydou en Moussa
Het verhaal gaat over Seydou, een tienerjongen die samen met zijn neef Moussa besluit Dakar in Senegal te verlaten en naar Europa te gaan. Een hedendaagse Odyssee door de gevaren van de woestijn, de verschrikkingen van de detentiecentra in Libië en de gevaren van de zee.

Io capitano - kijken of skippen?

Hieronder lees je een spoilervrije recensie van deze film. Gids.tv zag deze film op het Pathé Festival 2024.

Wat wij er van vinden
Geïnspireerd op mythen en waargebeurde verhalen neemt regisseur Matteo Garrone de kijker mee in een hartverscheurend verhaal over twee 'gelukszoekers' of migranten die naar Europa vertrekken. Io Capitano won onder andere een Zilvere Leeuw op het filmfestival van Venetië en is genomineerd voor de Oscar voor beste internationale film. De cast bestaat voornamelijk uit onbekende acteurs die de film optillen naar een hoger niveau. Met namen de acteurs Seydou Sarr en Moustapha Fall spelen de sterren van de hemel. Deze bijzondere film weet te ontroeren, te shockeren maar geeft ook kippenvel.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Dit actuele en urgente verhaal verdient veel mensen in de bioscoopstoelen. De film heeft een boodschap die ontroerend en echt is. De bovennatuurlijke scènes met Seydou's moeder en de uitgeputte vluchteling zijn onvergetelijk. Een dikke aanrader en meeslepende ervaring in de bioscoop.

Vanaf 15 februari 2024 is de film Io capitano te zien in de Nederlandse bioscopen. Regie: Matteo Garrone. Cast: Seydou Sarr, Moustapha Fall, Issaka Sawadogo. Genre: drama, avontuur. Tijdsduur: 122 minuten.

Bron: Pathé International

Actuele video's

Meer actuele video's