Tv-première van telefilm De Vaandeldrager Vijf woensdag te zien op NPO 3

Tv-première van telefilm De Vaandeldrager Vijf woensdag te zien op NPO 3
Nieuwe film van Shariff Nasr en regisseur Joost van Hezik

Kijktip :

Twee zeer actuele onderwerpen vormen de basis van de nieuwe telefilm De Vaandeldrager Vijf, die donderdag 25 februari in première gaat op NPO 3. De aankoop van De Vaandeldrager van Rembrandt en het toeslagenschandaal, dat voor extreme woede zorgt - niet alleen in dit verhaal.

Gemaskerde figuren
Bij de onthulling van Rembrandts De Vaandeldrager in het Rijksmuseum, gijzelen vijf gemaskerde figuren het kunstwerk ter waarde van 175 miljoen euro. Ze dreigen het te vernietigen tenzij hun vriendin Debbie, een gedupeerde van het Toeslagenschandaal, haar dochter om twaalf uur terugkrijgt. Ondertussen verbergen de staatssecretaris van Cultuur, zijn woordvoerster en de museumdirectrice zich op het toilet.

Menselijke maat
Nasr en Van Hezik gebruiken zeer relevante en actuele onderwerpen, zowel op de voorgrond als op de achtergrond. Sensatiebeluste nieuwsmedia en influencers, de kloof tussen arm en rijk en de extreme wanhoop die mensen kunnen voelen. De twee houden met deze telefilm een spiegel voor aan de maatschappij: de menselijke maat moet terugkeren.

De telefilm De Vaandeldrager Vijf is op donderdag 25 januari om 20.25 uur te zien op NPO 3 en daarna te streamen op NPO Start. Regie: Joost van Hezik. Cast: Sabri Saddik, Jorabelle Lukoki, Eelco Smits, Asma El Mouden, Bas Keijzer. Genre: misdaad, drama. Tijdsduur: 82 minuten.

Sabri Saddik in 'De Vaandeldrager Vijf'. Bron: KRO-NCRV

Actuele video's

Meer actuele video's