Recensie: The Courier is actiethriller die faalt in het afleveren

Recensie: The Courier is actiethriller die faalt in het afleveren
Met Olga Kurylenko en Gary Oldman

Film :

Aanstaande donderdag gaat de film The Courier draaien in de Nederlandse bioscopen. Een nieuwe actiethriller met Oscarwinnaar Gary Oldman in de hoofdrol. Helaas lijkt hij in deze film alleen aanwezig om zijn eigen zakken te vullen. Lees hier de filmrecensie van The Courier.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het verhaal
Een koerier ontdekt op een dag een bom in het pakje dat zij moet bezorgen. Het pakje is bestemd voor de enige getuige van een moord, die is uitgevoerd door een gewetenloze gangsterbaas (Gary Oldman). De koerier neemt zich voor om de getuige te redden, maar krijgt daarmee corrupte CIA-agenten en Russische huurmoordenaars achter zich aan.

Gary Oldman als Ezekiel Mannings in de film 'The Courier'

Beoordeling van Gids.tv: ★★
75 procent van deze film speelt zich af in een parkeergarage. Je hoopt dat de actie naar buiten gaat, maar dat is helaas bijna niet het geval. Verveling slaat daardoor toe. De film bevat twee leuke actiemomenten, die goed gemaakt zijn. Terwijl het 'verhaal' zich afspeelt in het Verenigd Koninkrijk, zit de schurk in Amerika. Buiten een gevaarlijke ooglap om heeft de acteur (die schitterd in de film Darkest Hour) wel héél weinig te shinen. Acteur William Moseley acteert wel heel erg over-de-top, waardoor je nog extra vraagtekens gaat zetten. Voor wie zin heeft in (sexy) Olga Kurylenko in strak motorpak en een paar aardige actiescènes is dit best leuk. Geen hoogvlieger, twee sterren.

Cast
Naast Gary Oldman (The Hitman's Bodyguard) en Olga Kurylenko (Quantum of Solace) zijn ook Amit Shah (Final Score) en William Moseley (The Little Mermaid) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Zackary Adler (Familiar Strangers).

The Courier is vanaf 27 februari in de Nederlandse bioscopen te zien. Genre: Actie, Thriller. Tijdsduur: 90 minuten. IMDb-score: 5,9.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV