Boer Kees Huizinga vluchtte uit Oekraïne en waarschuwt voor wereldwijde voedselcrisis

Boer Kees Huizinga vluchtte uit Oekraïne en waarschuwt voor wereldwijde voedselcrisis

Kees Huizinga bestierde twintig jaar lang een boerderij in Oekraïne, maar door de oorlog heeft hij die gedwongen achtergelaten. Nu waarschuwt hij Nederlanders voor de volgende grote crisis: een wereldwijde voedselcrisis, als gevolg van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Jinek van dinsdag 8 maart. Je kunt ook de hele uitzending van Jinek terugkijken bij Gids.tv.

Boer <em>Kees Huizinga</em> vluchtte uit Oekraïne en waarschuwt voor wereldwijde <em>voedselcrisis</em> Kees Huizinga bestierde twintig jaar lang een boerderij in Oekraïne, maar door de oorlog heeft hij die gedwongen achtergelaten. Nu waarschuwt hij Nederlanders voor de volgende grote crisis: een wereldwijde voedselcrisis, als gevolg van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Jinek van dinsdag 8 maart. Je kunt ook de hele uitzending van Jinek terugkijken bij Gids.tv. Miljoenen vluchtelingenOekraïne en Rusland gelden bijna als de graanschuur van de wereld, want honderden miljoenen mensen in - met name - Zuid- en Oost-Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten zijn afhankelijk van de graan- en tarweproductie in deze landen. Door de oorlog heeft die productie een enorme knauw gekregen, waardoor een voedselcrisis én een stroom van miljoenen vluchtelingen naar West-Europa dreigt. Bekijk het fragment uit Jinek hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Jinek terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Boer Kees Huizinga vluchtte uit Oekraïne en waarschuwt voor wereldwijde voedselcrisis

Miljoenen vluchtelingen
Oekraïne en Rusland gelden bijna als de graanschuur van de wereld, want honderden miljoenen mensen in - met name - Zuid- en Oost-Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten zijn afhankelijk van de graan- en tarweproductie in deze landen. Door de oorlog heeft die productie een enorme knauw gekregen, waardoor een voedselcrisis én een stroom van miljoenen vluchtelingen naar West-Europa dreigt.

Bekijk het fragment uit Jinek hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Jinek terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV