Zembla gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla gemist? Bekijk hier de hele uitzending Roken wordt steeds duurder en minder populair. In plaats daarvan wordt de markt overspoeld met elektronische sigaretten, maar zijn die wel zo goed voor je gezondheid? Dat onderzoekt Zembla in deze aflevering. SmakenDe elektronische sigaret is door de tabaksindustrie gepromoot als middel om te stoppen met roken. Maar door het ook te verkopen in smaken zoals suikerspin, hazelnootpasta en aardbeienijs, creëert 'Big Tobacco' juist een nieuwe generatie nicotineverslaafden: kinderen en jongeren. Wereldwijd worden de snoepsmaakjes een rage onder deze doelgroep. VerslavendHet vapen (dampen), zoals het roken van een e-sigaret populair genoemd wordt, blijkt zeer verslavend. Australische journalisten laten zien hoe de tabaksindustrie het beleid om jonge mensen te beschermen tegen de schade van e-sigaretten probeert te ondermijnen. Bekijk ook Vapen en gebruik van e-sigaret is trend: "Ook op de WC's" (video) Bekijk deze video » EenVandaag gemist? Waarom willen jongeren een e-sigaret? (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Donderdag 20 oktober 2022 om 21:04

Roken wordt steeds duurder en minder populair. In plaats daarvan wordt de markt overspoeld met elektronische sigaretten, maar zijn die wel zo goed voor je gezondheid? Dat onderzoekt Zembla in deze aflevering.

Smaken
De elektronische sigaret is door de tabaksindustrie gepromoot als middel om te stoppen met roken. Maar door het ook te verkopen in smaken zoals suikerspin, hazelnootpasta en aardbeienijs, creëert 'Big Tobacco' juist een nieuwe generatie nicotineverslaafden: kinderen en jongeren. Wereldwijd worden de snoepsmaakjes een rage onder deze doelgroep.

Verslavend
Het vapen (dampen), zoals het roken van een e-sigaret populair genoemd wordt, blijkt zeer verslavend. Australische journalisten laten zien hoe de tabaksindustrie het beleid om jonge mensen te beschermen tegen de schade van e-sigaretten probeert te ondermijnen.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Zembla

Actuele video's

Meer actuele video's