RTL Nieuws: vanaf 1 januari energielabel voor de scheepvaart (video)

RTL Nieuws: vanaf 1 januari energielabel voor de scheepvaart (video)

Donderdag 3 november 2022 om 19:22

<em>RTL Nieuws</em>: vanaf 1 januari <em>energielabel</em> voor de scheepvaart (video) Veel van onze spullen worden door grote zeeschepen naar Europa gebracht. Deze slurpen stookolie en zijn zwaar vervuilend. De CO2-uitstoot wordt tot nu toe niet aan banden gelegd. Vanaf 1 januari 2023 moet een energielabel duidelijk maken hoe vies deze schepen zijn. Dat moet een begin worden van een schonere scheepvaart. Volgens Maarten Veeger verslaggever RTL Nieuws, is een dergelijk label voorlopig slechts een 'papieren tijger' maar zo is er straks voor bedrijven als Ikea en Unilever die zich als milieubewust profileren, tenminste wel wat te kiezen. Bekijk de video van RTL Nieuws hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van RTL Nieuws terugkijken op Gids.tv.
Nieuws :
RTL Nieuws: vanaf 1 januari energielabel voor de scheepvaart (video)

Veel van onze spullen worden door grote zeeschepen naar Europa gebracht. Deze slurpen stookolie en zijn zwaar vervuilend. De CO2-uitstoot wordt tot nu toe niet aan banden gelegd. Vanaf 1 januari 2023 moet een energielabel duidelijk maken hoe vies deze schepen zijn. Dat moet een begin worden van een schonere scheepvaart. Volgens Maarten Veeger verslaggever RTL Nieuws, is een dergelijk label voorlopig slechts een 'papieren tijger' maar zo is er straks voor bedrijven als Ikea en Unilever die zich als milieubewust profileren, tenminste wel wat te kiezen.

Bekijk de video van RTL Nieuws hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van RTL Nieuws terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's