Eric van der Burg in Op1 over instroom asielzoekers: 'Fundamentele verandering nodig'

Eric van der Burg in Op1 over instroom asielzoekers: 'Fundamentele verandering nodig'

Maandag 16 januari 2023 om 23:31

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van maandag 16 januari. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv.

Tekst gaat verder onder de video.

Eric van der Burg in <em>Op1</em> over instroom <em>asielzoekers</em>: 'Fundamentele verandering nodig' Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van maandag 16 januari. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv. Tekst gaat verder onder de video. Het is een van de heetste hangijzers binnen de coalitie: asielbeleid. Een maatregel om die instroom te beperken, de stop op gezinshereniging, is opgeschort. Hoe gaat dit kabinet ervoor zorgen dat de instroom afneemt en het draagvlak toeneemt? Dat vertelde verantwoordelijk staatssecretaris Eric van der Burg vanavond bij Op1: 'De oplossing ligt bij de Europese Commissie en die levert op dit moment niet.' Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Eric van der Burg in Op1 over instroom asielzoekers: 'Fundamentele verandering nodig'

Het is een van de heetste hangijzers binnen de coalitie: asielbeleid. Een maatregel om die instroom te beperken, de stop op gezinshereniging, is opgeschort. Hoe gaat dit kabinet ervoor zorgen dat de instroom afneemt en het draagvlak toeneemt? Dat vertelde verantwoordelijk staatssecretaris Eric van der Burg vanavond bij Op1: 'De oplossing ligt bij de Europese Commissie en die levert op dit moment niet.'

Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's