Recensie: Moloch is Oerhollandse horror uit koude Drentse veengrond getrokken

Recensie: Moloch is Oerhollandse horror uit koude Drentse veengrond getrokken
Met Sallie Harmsen, Alexandre Willaume, Anneke Blok en Jack Wouterse

Film :

Vanaf 19 mei gaat de film Moloch in de Nederlandse bioscopen draaien. Deze verhalende horrorfilm is een duister feest op het witte doek. De liefde voor filmmaken - inclusief de sfeervolle beelden - en de fijne cast zetten Nederlandse horror weer helemaal op de kaart. En daar zijn we maar wat trots op. Lees hier de filmrecensie van Moloch.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Family history may haunt you forever
Moloch vertelt het verhaal van de jonge Betriek (Sallie Harmsen) die aan de rand van het veenmoeras woont. Als Betriek en haar familie op een avond worden aangevallen door een onbekende man, gaat ze op zoek naar een verklaring. Hoe meer ze graaft, hoe meer ze ervan overtuigd raakt dat er op haar wordt gejaagd door een oeroud en doodeng wezen.

Actrice Sallie Harmsen schittert in de film 'Moloch'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ 7,6

Een lijk, familievloeken, omineuze fluisteringen, heksen, de mist en geestverschijningen: in zijn knappe speelfilmdebuut Moloch zet regisseur Nico van den Brink een bijna perfecte productie neer. De duistere sfeer is daarbij minstens zo belangrijk als de goed getimede schrik- en gruwelmomenten, waarmee de film één van de beste nationale horrorproducties van de laatste jaren is. Naast een uitstekende rol voor hoofdrolspeelster Sallie Harmsen stelen Anneke Blok als moeder Elske en Fred Goessens absoluut de show. Uit internationale hoek komt Tomb Raider-acteur Alexandre Willaume ook nog voorbij. Professionele horrorkijkers halen misschien niet alles uit deze film maar het grote publiek - boven de 16 jaar - gaan genieten. Vier sterren.

Cast
Naast Sallie Harmsen (Blade Runner 2049) zijn ook Alexandre Willaume (Equinox), Anneke Blok (Soof 3), Markoesa Hamer (Aanmodderfakker), Fred Goessens (KLEM), Edon Rizvanolli (Mocro Maffia), Phi Nguyen (Bon Bini Holland) en Jack Wouterse (Redbad) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Nico van den Brink (Sweet Tooth).

Vanaf 19 mei 2022 is de film Moloch te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Horror, thriller, drama. Tijdsduur: 99 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Moloch is Oerhollandse horror uit koude Drentse veengrond getrokken of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV