Documentaire Het M-woord en aansluitende talkshow donderdag te zien op NPO 3

Documentaire Het M-woord en aansluitende talkshow donderdag te zien op NPO 3
De islam en seksuele geaardheid

Kijktip :

Kun je homo, lesbisch of transgender zijn binnen de islam? Dat is de hoofdvraag in de documentaire Het M-woord, waarin Haroon Ali naar een antwoord zoekt. Aansluitend schuift hij aan in een gelegenheidstalkshow onder leiding van Karim Amghar. Samen met andere gasten praten ze daarin verder over het onderwerp.

Het M-woord gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Uit de kast
Toen journalist Haroon Ali op zijn 21ste uit de kast kwam als homo, vertelde hij zijn ouders dat hij geen moslim meer kon zijn. Hij had toen het gevoel dat de islam hem niet accepteerde zoals hij is, en dat hij moest kiezen tussen zijn geloof en zijn vrijheid. Maar is dat nog steeds zo? Ondertussen blijft het geweld en de haat jegens mensen uit de lhbtiq+ gemeenschap aanhouden.

Benoemen
Waarom heerst er een taboe op het benoemen van dit probleem? Staat de M voor Marokkaanse Nederlanders, voor moslims, of allebei? En hoe relevant is het om dat te benoemen? Haroon kijkt met prominente sprekers (onder anderen Rob Jetten en Margriet van der Linden) naar de pijnpunten in dit debat. Ook gaat hij langs bij slachtoffers van anti-homogeweld.

De documentaire Het M-woord is donderdag 19 mei om 20.25 uur te zien op NPO 3. Na afloop kun je de docu Het M-woord terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV