Recensie: Herself met Clare Dunne is krachtig drama en een hit op Netflix

Recensie: Herself met Clare Dunne is krachtig drama en een hit op Netflix
Van de makers van The Iron Lady en Mamma Mia!

Film :

Sinds 24 juni staat de film Herself op Netflix. Regisseur Phyllida Lloyd (Mamma Mia!) waagt zich aan een kleine film waarin intens verdriet en hoop naast elkaar leven, in een verhaal met één groot kloppend hart. Lees hier de filmrecensie van Herself.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Life under construction"
Een jonge moeder ontsnapt aan haar gewelddadige echtgenoot en vecht terug tegen een gebroken huisvestingssysteem. Ze gaat op zoek naar haar eigen huis en bouwt daarbij haar leven weer op en herontdekt uiteindelijk zichzelf.

herself1

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 72% | IMDb ★ 7,0

Het komt vaker voor dat films van een paar jaar geleden of ouder opnieuw de hitparade bestormen in de wereld van Netflix. Dat is nu geval met het kleine Herself (2020), waarin hoopgevende gevoelens het winnen van sombere en zwarte momenten. Bij vlagen is Herself ronduit indrukwekkend, mede door het eerlijke acteerwerk van Clare Dunne en de rest van de cast. Er zijn mooie bijrollen voor Harriet Walter (Succession) en Cathy Belton (Red Rock), die een genot zijn om naar te kijken. Een lieve en soms heftige film die uit het leven gegrepen is en waarbij een zakdoek geen overbodige luxe is. Bovenal laat Herself zien wat voor echte helden deze vrouwen zijn. 3,5 ster.

Cast
Naast Clare Dunne (The Last Duel) en Ian Lloyd Anderson (Vikings) zijn ook Harriet Walter (Rocket Man), Cathy Belton (Philomena), Conleth Hill (Game of Thrones) Ruby Rose O'Hara (The Secret Market) en Molly McCann (The Racer) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Phyllida Lloyd (The Iron Lady).

Vanaf 24 juni 2022 is de film Herself te zien op Netflix. Genre: drama. Tijdsduur: 97 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV