Special De kunst van het Binnenhof zie je donderdag 7 juli op NPO 2

Special De kunst van het Binnenhof zie je donderdag 7 juli op NPO 2
Splinter Chabot ontdekt kunstschatten in Den Haag

Kijktip :

Splinter Chabot volgt de renovatie van het Binnenhof op de voet. Niet alleen in Ondertussen aan de Hofvijver, maar ook in De kunst van het Binnenhof. Hierin is speciale aandacht voor de vele kunstschatten die het politieke centrum van ons land te bieden heeft.

De kunst van het Binnenhof gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Meest besproken
Jos de Putter is de maker van het meest besproken kunstwerk van de tijdelijke Tweede Kamer: Aarde. Wat is de gedachte van het werk dat zo prominent aanwezig is in de tijdelijke plenaire zaal? Hoe heeft hij ervoor gezorgd dat alles op zijn plek blijft en waar komt de grondstof van zijn werk vandaan?

Relatiegeschenken
En wat vindt De Putter van de talrijke bijnamen die zijn kunstwerk gekregen heeft? Kunstbeheerder Hasna Bajraktarevic laat zien welke relatiegeschenken er in het depot liggen. Vanuit de hele wereld zijn er schenkingen, die bij haar in beheer zijn. De vraag bij elk object is: Is het kunst of is het kitsch?

De special De kunst van het Binnenhof is donderdag 7 juli om 21.00 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je De kunst van het Binnenhof terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's