Indrukwekkende documentaire Housewitz donderdag te zien op NPO 2

Indrukwekkende documentaire Housewitz donderdag te zien op NPO 2
Trauma's uit concentratiekampen nog altijd springlevend

Kijktip :

In de documentaire Housewitz onderzoekt filmmaker Oeke Hoogendijk waarom haar moeder Lous al tientallen jaren weigert haar huis uit te gaan. Vijftien jaar lang filmde Oeke het dagelijks leven van haar moeder, dat zich afspeelt tussen de vier muren van haar huiskamer.

Housewitz gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Getraumatiseerd
Lous werd als meisje, net als haar ouders en haar broer, gedeporteerd naar verschillende concentratiekampen. Samen met haar moeder kwam ze terug, getraumatiseerd en niet in staat het verdriet over de moord op haar vader en broer te vergeten. In de documentaire wordt pijnlijk duidelijk hoe complex het leven is als de oorlog altijd aanwezig is.

Nachtmerries
In de nachten wordt Lous geteisterd door terugkerende nachtmerries waarin ze gebeurtenissen uit de oorlog herbeleeft. Zo droomt ze regelmatig dat ze zich ergens bevindt, maar als ze naar huis wil zijn er allerlei obstakels waardoor ze de weg naar haar huis niet meer kan vinden. De angst niet meer naar een veilig thuis terug te kunnen hebben haar tientallen jaren aan huis gekluisterd.

De documentaire Housewitz is donderdag 21 juli om 22.10 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Housewitz terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's