Donderdag 11 augustus in Denkend aan Holland: van Middelburg naar Yerseke

Donderdag 11 augustus in Denkend aan Holland: van Middelburg naar Yerseke
Janny en André dompelen onder in Zeeland

Kijktip :

In de nieuwe aflevering van Denkend aan Holland dompelen André en Janny zich onder in de mooie provincie Zeeland. Hoofdstad Middelburg vormt het startpunt van de tocht, het slot is in de haven van Yerseke. Dinsdag te zien op NPO 1.

Denkend aan Holland gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Babbelaar
Na een kleine chocoladeproeverij in een authentiek chocoladewinkeltje in de hoofdstad vertrekken Janny en André per boot naar het traditionele Arnemuiden. Onderweg krijgt het duo bezoek van De koningin van de babbelaars; Margot. Zij kan werkelijk alles over het snoepje vertellen. In de haven van Veere wordt de dag afgesloten met een koud Zeeuws biertje én een schaaltje bruin fruit.

Big Five
De volgende ochtend koersen Janny en André over het heldere Veerse Meer, op zoek naar de big five van Zeeland: flamingo’s, damherten, zeearenden, zeehonden en bruinvissen. Uiteraard moeten er ook echte Zeeuwse oesters geproefd worden. In Yerseke laat de achtvoudig kampioen oestersteken zien hoe je ze opent en eet. Het Zeeuwse avontuur eindigt met een heerlijk wit wijntje in de haven.

Het nieuwe seizoen van Denkend aan Holland is elke donderdag om 21.25 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Denkend aan Holland terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's