Donderdag in Denkend aan Holland: Amsterdam en Volendam

Donderdag in Denkend aan Holland: Amsterdam en Volendam
André van Duin stippelt route uit

Kijktip :

Donderdag staat een unieke aflevering van Denkend aan Holland op het programma, want niet Janny van der Heijden maar André van Duin heeft de route uitgestippeld. We zijn namelijk in 'zijn' Amsterdam. Startpunt van de tocht is de Amstel, de river waar de stad haar naam aan dankt. Via de Amstel vaart de Pollux langs Theater Carré, vlak langs het bronzen standbeeld van André.

Denkend aan Holland gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Mannenkoor
Op het Waterlooplein maken Janny en André een stop om even te scharrelen tussen snuisterijen, op zoek naar een theepot. Terug aan boord wordt koers gezet richting Durgerdam. Daar wordt de dag in de haven afgesloten met een Amsterdamse borrelplank, een biertje en een goed gesprek. De volgende ochtend vaart André richting het schiereiland Marken, waar een mannenkoor ze vanaf de kade toezingt.

Paling
In Volendam wordt het duo al vroeg bij de palingrokerij verwacht, waar ze de lekkerste paling ter wereld gerookt zien worden en uiteraard ook kunnen proeven. André bekent dat hij een grote wens heeft: met Janny in Volendammer kostuum op de foto. Terug in de haven ontmoeten ze Kees Tol en wordt de dag afgesloten, genietend van het uitzicht en onder het genot van een pannetje gestoofde paling.

Denkend aan Holland is elke donderdag rond 21.35 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Denkend aan Holland terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's