Game of Thrones prequel House of the Dragon: Maak kennis met de negen belangrijkste personages

Game of Thrones prequel House of the Dragon: Maak kennis met de negen belangrijkste personages
Een nieuw hoofdstuk gaat open!

Kijktip :

Het is vandaag feest in onze wereld en in Westeros, want de splinternieuwe prequel van Game of Thrones, House of the Dragon, gaat in première op HBO Max. 200 honderd jaar voor de families Stark, Baratheon, Greyjoy, Tyrell, Tully, Martell en Lannister waren de voorouders van Daenerys Targaryen oppermachtig in het prachtige Westeros. Gids.tv heeft de belangrijkste karakters op een rij gezet.

Lees hier: Uitzendschema House of the Dragon: wanneer kun je de afleveringen kijken?

1. Koning Viserys Targaryen (Paddy Considine)

Bron: HBO Max
Deze serie begint met koning Viserys Targaryen op de troon. De voorouders van Daenerys Targaryen waren zeer machtig in Westeros en hadden tientallen draken waarop ze ook reden! Helaas verloren ze een hoop macht door een reeks slechte koningen. Viserys is een aardige koning met een goed hart. Misschien wel te aardig, want een hoop familieleden azen op zijn troon.

2. Prinses Rhaenyra Targaryen (Emma D’Arcy)

Bron: HBO Max
De oudste dochter van koning Viserys is populair onder de burgers van King’s Landing. Veel mensen twijfelen hier toch over of ze de troonopvolgster wordt, want alleen mannen zitten toch op de troon? Rhaenyra denkt daar totaal anders over en wil de eerste Targaryen koningin van Westeros worden.

3. Prins Daemon Targaryen (Matt Smith)

Bron: HBO Max
De jongere broer van koning Viserys en de grote concurrent van Rhaenyra. Als de mannelijke opvolging wordt aangehouden zou hij de volgende koning moeten worden, maar Viserys ziet liever dochterlief op de troon. Daemon is een van de fanatieke krijgers van Westeros maar ook een heethoofd. Daardoor heeft hij evenveel vrienden als vijanden in de hoofdstad King’s Landing. Zijn allergrootste rivaal is Otto Hightower.

4. Otto Hightower (Rhys Ifans)

Bron: HBO Max
Otto Hightower is de De Hand of the King en dus de onderkoning van Westeros. Otto Hightower komt uit een bijzonder welvarende familie en heeft al meerdere Targaryen-koningen gediend. Een zeer sluwe vos dus die een gouden kans ziet om nog meer macht te krijgen, met hulp van zijn dochter.

Lees hier onze (eerste indruk) serierecensie van House of the Dragon.

5. Alicent Hightower (Olivia Cooke)

Bron: HBO Max
Maak kennis met de dochter van Otto Hightower, en de koningin naast Viserys op de troon. Alicent is opgegroeid aan het hof en heeft haar politieke skills van de allerbeste geleerde. Qua schoonheid en populariteit kan ze concurreren met stiefdochter Rhaenyra. Misschien dat ze daarom een koude relatie hebben?

6. Corlys Velaryon (Steve Toussaint)

Bron: HBO Max
Corlys (ook bekend onder zijn bijnaam: The Sea Snake) is beroemd en berucht in Westeros. In zijn vroege jaren voer hij de halve wereld rond en vergaarde zoveel schatten dat hij de rijkste man van het land is. De voorouders van het huis Velaryon kwamen bovendien uit het vervloekte land Valyria, net als de Targaryen-familie. Daardoor trouwen de families veel met elkaar om het bloed zuiver te houden. Toch hebben de Velaryons vaak het gevoel dat ze toch in de schaduw staan van hun drakenrijdende Targaryens.

Bron: HBO Max

7. Prinses Rhaenys Targeryen (Eve Best)

Bron: HBO Max
Vrouw van de legendarische Corlys Velaryon en de laatste dochter van de vorige koning. Als directe bloedverwant had zij eigenlijk recht op de felbegeerde troon, maar dat werd overstemd door de adel omdat ze een vrouw is. En om het helemaal zuur te maken, kreeg ze daardoor ook een toepasselijke bijnaam: The Queen That Never Was.

8. Criston Cole (Fabien Frankel)

Bron: HBO Max
En dan nu de hunk van het stuk, Criston. Een ridder zonder land of titel, maar hij behoort tot de beste zwaardvechters van Westeros. Hij heeft zeer veel eergevoel en hij is bovendien knap, dus sommigen aan het hof hebben hem graag dichtbij zich.

9. Mysaria (Sonoya Mizuno)

Bron: HBO Max
Mysaria begon als danseres in de kleine straatjes van King’s Landing en werd de maîtresse van Daemon Targaryen. Zo werkt ze zich op aan het politieke hof en is voor niets of niemand bang. Mysaria’s bijnaam wordt door boze tongen zelfs ‘Misery’ genoemd, en dat is niet voor niets.

Bekijk hieronder de nieuwste trailer en poster van House of the dragon.

Vanaf 22 augustus 2022 is de serie House of the Dragon te zien op HBO Max. Genre: Fantasie, Actie, Drama, Avontuur. Deze serie bevat 10 afleveringen.

Actuele video's

Meer actuele video's