Laatste aflevering Denkend aan Holland donderdag te zien op NPO 1

Laatste aflevering Denkend aan Holland donderdag te zien op NPO 1
André van Duin en Janny van der Heijden sluiten reis af

Kijktip :

Donderdag (25 augustus) sluit het vierde seizoen van Denkend aan Holland af met een bezoekje aan Groningen. Hier varen André van Duin en Janny van der Heijden in alle rust door de prachtige natuur die de noordelijkste provincie te bieden heeft.

Denkend aan Holland gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Volkslied
De tocht van Janny en André begint in het nostalgische dorpje Garnwerd. Op weg naar de boot klinkt gezang uit een kerkje, het blijkt het Gronings volkslied te zijn. Na een kort bezoek stappen Janny en André – voorzien van een heerlijk ontbijtje – aan boord van de Finally en varen ze over een van de mooiste vaarwegen van Groningen: het Reitdiep.

Garnalenvisser
In de haven van vissersdorp Zoutkamp staat De Garnalenkoningin Janny en André op te wachten. Zij brengt ze naar garnalenvisser Dirk voor een minicursus garnalenpellen. Na afloop heeft Janny een leuke verrassing voor André: ze heeft solexen gehuurd en daarmee tuffen ze naar Houwerzijl om het pittoreske theemuseum te bezoeken. Daar wordt de dag afgesloten met een kop thee in de prachtige theetuin. André en Janny gaan de dag erna naar het Lauwersmeer.

De slotaflevering van Denkend aan Holland is donderdag 25 augustus om 21.35 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Denkend aan Holland terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's