Serierecensie: in Onder Vuur zet brandweerman Louis Talpe de boel in vuur en vlam

Serierecensie: in Onder Vuur zet brandweerman Louis Talpe de boel in vuur en vlam
Vlaamse dramaserie nu beschikbaar op Netflix

Kijktip :

Vanaf 24 augustus is de Vlaamse serie Onder Vuur te zien op Netflix. Na het grote succes van de hitserie Twee Zomers (Lees hier onze serierecensie) doet de streamingdienst er nog een Belgische schep bovenop. We gaan brandjes blussen met hunk Louis Talpe. Lees hier de serierecensie van Onder Vuur.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Post Oosteroever
Een hechte en eigenzinnige groep brandweerlieden wordt opgeschrikt door een abrupte wisseling van leiding. Na een grote, fatale fout tijdens een interventie komen ze onder de loep en moeten ze vechten voor het voortbestaan van hun geliefde brandweerkazerne "Post Oosteroever".

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ 6,7

Het is maar goed dat we ondertiteling hebben, want de dramaserie Onder Vuur is volledig Vlaams gesproken, waardoor woorden als goesting en nonnenzweet je om de oren vliegen. Het wel en wee van een brandweerkazerne en alles wat daarbij hoort (brand in een wietplantage, auto-ongelukken en zelfs een luchtballon in een bouwkraan) passeert de revue. De Belgen pakken uit met een spannende serie met hoofdrollen voor Lien De Graeve en Louis Talpe. Ouderwets en degelijk vermaak waarin zeker ook vriendschappen onder vuur komen te liggen. En er is meer goed nieuws, want momenteel wordt er aan een tweede seizoen van Onder Vuur gewerkt. Dat zal in het najaar te zien zijn op Eén en VRT NU. Daarna zal seizoen twee vast wel op Netflix belanden. Drie sterren.

Cast
Naast Louis Talpe (Goede tijden, slechte tijden) en Lien De Graeve (Flikken Maastricht) zijn ook Lynn Van Royen, Sam Louwyck, Alessia Sartor, Aimé Claeys, Maarten Ketels, Wouter Bruneel, Dirk Van Dijck, Sahin Avci, Ann Tuts, Piet De Praitere, Kim Van Oncen en Kasper Vandenberghe te zien in deze serie. Deze productie is geregisseerd door Toon Anthoni, Jasper Moeyaert en Carl Plaisier (Het Gezin).

De cast van de dramaserie 'Onder Vuur'

Vanaf 24 augustus 2022 is de serie Onder Vuur te zien op Netflix. Genre: Drama. Deze serie bevat 10 afleveringen van ongeveer 50 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's