Zaterdag op tv: Huub Stapel bezoekt Friesland in Langs De Kust

Zaterdag op tv: Huub Stapel bezoekt Friesland in Langs De Kust
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 17 september

Kijktip :

In de voorlaatste aflevering van Langs De Kust (NPO2, 20.45 uur) maken Huub Stapel en Martin Hendriksma een tocht langs de kust van Friesland. Deze reis begint langs de Afsluitdijk. Op RTL7 zie je de oorlogsfilm Saving Private Ryan. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 17 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Oorlogsfilm: Saving Private Ryan

RTL 7
20:00 uur

Tijdens de Tweede Wereldoorlog sneuvelen binnen een week drie zoons uit het Amerikaanse gezin Ryan. De vierde zoon wordt vermist op het Franse platteland. Een speciale eenheid krijgt de opdracht om hem te vinden en naar huis te brengen. Als een van hen wordt gedood, vragen sommigen zich het nut van de missie af. Hoeveel mannen moeten er nog sterven om het leven van één soldaat te redden?

Actiefilm: John Wick 3 - Parabellum

Veronica
20:00 uur

John Wick is op de vlucht geslagen om twee redenen: een wereldwijd beloofde prijs op zijn hoofd van maar liefst veertien miljoen dollar en voor het breken van een belangrijke regel van het Continental Hotel. Achter elke hoek liggen huurmoordenaars op de loer.

Langs de kust: Afsluitdijk en Friesland

NPO 2
20:45 uur

In de voorlaatste aflevering van Langs de kust maken Huub Stapel en Martin Hendriksma een tocht langs de kust van Friesland. Deze reis begint uiteraard langs de Afsluitdijk - al is het voor Huub en Martin nog niet gemakkelijk aan de overkant te komen. Gelukkig treffen ze enkele palingvissers die hun fuiken inspecteren, zij zijn bereid de mannen een lift te geven. De zoetwatervissers vertellen Huub over de invloed van de dijk en het definitief afsluiten van de Zuiderzee op hun werkzaamheden en het bijzondere bestaan van de paling. Aan de Friese zijde gaat Huub op bezoek bij Johan Pollema. Hij runt een hengelsportwinkel, maar is eigenlijk verliefd op de dijk. Hij verzamelt werkelijk alles van de Afsluitdijk. Getuige hiervan zijn de honderden foto’s en andere memorabilia. Verder gaan Huub en Martin wadlopen met de legendarische gids “Wadloop Annie”: een hele belevenis.

Start: Coroner seizoen 4

NET 5
21:27 uur

Vanavond gaat het vierde seizoen van de populaire Canadese politieserie Coroner van start op Net5. Dit gloednieuwe seizoen was in het voorjaar voor het eerst te zien in het buitenland. De serie draait om lijkschouwer Jenny Cooper, die verdachte zaken onderzoekt. Aan het begin van de serie maken we kennis met Jenny Cooper. Op dat moment verkeert ze in grote rouw, want niet lang daarvoor is haar echtgenoot overleden. Het ingrijpende verlies heeft invloed op haar werk als lijkschouwer in Toronto, maar ze laat zich niet uit het veld slaan. Ook in het nieuwe, vierde seizoen krijgt Jenny te maken met een enorm verlies. Ze besluit op vakantie te gaan om haar hoofd leeg te maken, maar daar stuit ze op een mysterieus lijk. De vondst van het lichaam veroorzaakt grote commotie en argwaan in het kleine dorpje waar Jenny verblijft.

Cabaret: Theo Maassen - Situatie gewijzigd

Canvas
22:39 uur

De Vlaamse zender Canvas programmeert de laatste weken cabaretvoorstellingen op de zaterdagavond. Daar zit ook voor ons Nederlanders genoeg interessants bij, want diverse vaderlandse sterren zijn populair in Vlaanderen. Deze week is de show Situatie gewijzigd van Theo Maassen te zien. Het bloed kruipt namelijk waar het niet gaan kan en dus beklimt Theo het podium nog maar een keer om zijn gedachten de vrije loop te laten. Maar is dat wel zo'n goed idee in deze tijd, waarin iedereen snel op zijn teentjes getrapt lijkt? Vraagt Theo hiermee niet om moeilijkheden? Ondanks alles doet Theo nog één keer zijn kant van het verhaal uit de doeken. Het is een ongemakkelijke maar hilarische monoloog over de opkomst en ondergang van de witte man. Situatie gewijzigd kun je op veel manieren kenmerken: het is een spijtbetuiging, een pleidooi, een ode, een donderspeech, een klaagzang, een smeekbede, een schreeuw om aandacht... maar bovenal een laatste stuiptrekking.

Actuele video's

Meer actuele video's