Recensie: Hocus Pocus 2 is fijn weerzien met drie oude vriendinnen

Recensie: Hocus Pocus 2 is fijn weerzien met drie oude vriendinnen
Met Bette Midler en Sarah Jessica Parker

Film :

Vanaf vrijdag 30 september draait de nieuwe film Hocus Pocus 2 in de Nederlandse bioscopen. De eerste film, die inmiddels alweer uit 1993 (!) komt, begint in Nederland wat meer populariteit te krijgen. In Amerika is dit al jaren een cultklassieker. Hoe valt de tweede film? Lees hier de filmrecensie van Hocus Pocus 2.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Sanderson zussen
Drie jonge vrouwen brengen de Sanderson Sisters per ongeluk terug naar het moderne Salem en moeten uitzoeken hoe ze kunnen voorkomen dat de kind-hongerige heksen de wereld verwoesten.

Bron: Disney Plus

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 73% | IMDb ★ 6,5

Het is weer bijna tijd voor Halloween en dat betekent griezelen. Toch zitten er ook elk jaar weer kindvriendelijke(re) pareltjes tussen het aanbod, zo ook deze Hocus Pocus film die balanceert tussen reboot en sequel. Natuurlijk keren de drie "witches" uit de eerste film terug en die hebben het ook zichtbaar naar hun zin. De film haalt het legendarische humorniveau van de eerste film niet, maar je kunt wel zien dat deze film uit 2022 komt. Een lekker tussendoortje die voldoet aan alle standaarden en die je heel af en toe ook even laat sidderen op de bank, wat bij een Halloween film best een prettige toevoeging is. 3,5 ster.

Cast
Naast Bette Midler (Beaches) en Sarah Jessica Parker (Sex and the City) spelen ook Kathy Najimy (Sister Act), Whitney Peak (Molly's Game) en Sam Richardson (Veep) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Anne Fletcher (The Proposal).

Vanaf 30 september 2022 is Hocus Pocus 2 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: komedie. Tijdsduur: 96 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV