Geweldige biografische film Behind the Candelabra vrijdag te zien op NPO 3

Geweldige biografische film Behind the Candelabra vrijdag te zien op NPO 3
Ook te streamen via Prime Video en Pathé Thuis

Kijktip :

De excentrieke pianist en zanger Liberace (1919-1987) is het ultieme voorbeeld van Amerikaanse kitsch die je alleen in Las Vegas tegen kunt komen. Het is een figuur die makkelijk belachelijk te maken is, maar de biografische film Behind the Candelabra schetst ook een liefdevol portret van deze bijzondere man. De film is vrijdag te zien op NPO 3 en je kunt Behind the Candelabra streamen via Prime Video en Pathé Thuis.

Het verhaal
Vóór Elvis Presley, Elton John, en Madonna was er Liberace: virtuoos pianist, waanzinnig entertainer en flamboyante toneel- en tv-ster. Een wereldberoemd performer met een unieke flair die hem geliefd maakte bij zijn trouwe fans over de hele wereld. In de zomer van 1977 voegde hij daar nog een spectaculair liefdesleven aan toe, toen de knappe Scott Thorson zijn kleedkamer inliep na een show in Las Vegas. Ondanks hun leeftijdsverschil en ogenschijnlijk verschillende werelden, begonnen de twee een stormachtige affaire.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Regisseur Steven Soderbergh maakte naam met flamboyante films als Out of Sight (1998), Traffic (2000) en Ocean's Eleven (2001). Hij was dus bij uitstek geschikt om het levensverhaal van Liberace te vertellen - meer specifiek het liefdesverhaal van de entertainer en Scott Thorson. Soderbergh kreeg de beschikking over een sublieme cast, met een fantastische Michael Douglas in de hoofdrol. We kennen Douglas vooral van zijn rollen in misdaadthrillers, dus dit was even andere koek voor de ster - maar hij slaagde met verve.

Cast
Naast Michael Douglas (Basic Instinct) en Matt Damon (The Martian) zijn ook Dan Aykroyd (The Blues Brothers), Rob Lowe (Contact) en Debbie Reynolds (Singin' in the Rain) te zien in Behind the Candelabra. Deze film is geregisseerd door Steven Soderbergh (Erin Brockovich).

Behind the Candelabra (2013) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is vrijdag 7 oktober om 22.40 uur te zien op NPO 3. Genre: biografie, drama, romantiek. Speelduur: 118 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV