Aangrijpende documentaire Stil Leven woensdag te zien op NPO 3

Aangrijpende documentaire Stil Leven woensdag te zien op NPO 3
Jaarlijks meer dan 2 miljoen stil geboren baby's

Kijktip :

Jaarlijks worden er wereldwijd meer dan twee miljoen baby's stil geboren. Dat betekent dat meer dan vijfduizend vrouwen en gezinnen dagelijks te maken krijgen met deze heftige gebeurtenis. In de documentaire Stil Leven volgen we programmamaker Rowan Blijd die in 2019 haar eerste zoon Amari verloor na een zwangerschap van 38 weken.

Stil Leven gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Videobeelden
We worden meegenomen in haar wereld door middel van home videobeelden die ze voor, tijdens en na de bevalling schoot. Daarnaast spreekt Rowan verschillende mensen die er voor haar zijn geweest in deze intense periode. Zo spreekt ze onder andere haar ouders, arts en de uitvaartleidster die het afscheid van Amari faciliteerde.

Impact
Wat voor impact heeft de oorverdovende stilte op het leven van een jonge moeder? Rowan vertelt: "Op een bepaald moment begon ik me zorgen te maken, want ik krijg iets meer echo’s dan de gemiddelde zwangere. Na een kort gesprek in het ziekenhuis – ik was toen 37 weken zwanger - vraag ik de gynaecoloog of hij voor de zekerheid een echo wil maken. Ik voel namelijk weinig leven - oftewel beweging - in mijn buik."

De documentaire Stil Leven is woensdag 12 oktober om 23.10 uur te zien op NPO 3. Na afloop kun je de docu Stil Leven terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's