Nieuw seizoen College Tour begint zondag met Usain Bolt

Nieuw seizoen College Tour begint zondag met Usain Bolt
Jamaicaanse sprintlegende te gast

Kijktip :

Zondag 16 oktober gaat het nieuwe seizoen van College Tour van start op NPO 2. Twan Huys interviewt samen met een zaal vol studenten grote namen uit binnen- en buitenland. In de eerste aflevering is sprintlegende Usain Bolt te gast.

College Tour met Usain Bolt gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Olympische Spelen
Geen mens liep ooit sneller dan Usain Bolt. De Jamaicaanse sprintlegende won op drie opeenvolgende Olympische Spelen op drie verschillende sprintonderdelen een gouden medaille: in Beijing (2008), Londen (2012) en Rio de Janeiro (2016) was Bolt de snelste op de 100 en 200 meter, en met de Jamaicaanse ploeg ook op de 4x100 meter estafette.

Weten wie er dit seizoen nog meer te gast zijn in College Tour? Lees alles over de gasten op Gids.tv.

Volle stadions
In 2017 ging Bolt met sportpensioen, maar nog altijd zijn de wereldrecords op die afstanden in zijn handen. De door doping geteisterde atletieksport kon nog maar weinig mensen boeien - tot Bolt op het toneel verscheen, en de stadions voor hem vol liepen. De 'fastest man alive' is te gast. Sinds zijn sprintpensioen heeft Bolt ook andere activiteiten ontplooid, zoals de jacht op een profvoetbalcarrière.

Het nieuwe seizoen van College Tour is vanaf zondag 16 oktober wekelijks rond 20.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van College Tour terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's