Documentaire Code Groen donderdag 27 oktober te zien op NPO 2

Documentaire Code Groen donderdag 27 oktober te zien op NPO 2
Mannen en vrouwen proberen leven op de rit te krijgen

Kijktip :

De bijzondere documentaire Code Groen schetst een portret van mannen en vrouwen in oranje pakken die om uiteenlopende redenen veelal alles zijn kwijtgeraakt. Schoffelend in onze parken en plantsoenen proberen ze hun leven weer op de rails te krijgen.

Code Groen gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Niet inzetbaar
In fluorescerende, oranje pakken kruipen ze op hun knieën door het groen. Ze zijn fysiek of mentaal niet voor honderd procent inzetbaar op de arbeidsmarkt en ook voor henzelf is het code oranje. Terwijl ze onze parken en perken leefbaar houden, proberen ze hun leven weer op de rails te krijgen en richting code groen te bewegen. Dat blijkt geen sinecure.

Oorlogstrauma
De toegewijde Leslie heeft grote moeite om de juiste keuzes te maken in zijn leven. Amina, een uit Syrië gevluchte moeder, werkt zo hard mogelijk en hoopt zo haar oorlogstrauma te kunnen vergeten. En Anton verloor zijn vrouw toen zij op vakantie overleed, maar bleef nog jaren met haar getrouwd doordat de administratieve rompslomp maar niet op orde kwam. En dan is er begeleider Theo, hij geeft niet op.

De documentaire Code Groen is donderdag 27 oktober om 22.20 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Code Groen terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV