Recensie: Coldplay: Music of the Spheres is puur genieten met beetje vertraging

Recensie: Coldplay: Music of the Spheres is puur genieten met beetje vertraging
Onvergetelijk concert met Chris Martin, muziek, liefde, kleur, lazer en licht

Film :

De popgroep Coldplay was op 28 en 29 oktober wereldwijd in de bioscopen te zien met een livestream van hun huidige concertreeks Music Of The Spheres World Tour. De concerten die plaatsvonden in Buenos Aires waren in meer dan zeventig landen op het witte doek te zien. En Gids.tv was daar natuurlijk bij. Lees hier de recensie van Coldplay: Music of the Spheres - Live Broadcast from Buenos Aires

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Duurzaamheid
De Britse band Coldplay viert de release van het nieuwe album Music of the Spheres met een enorme wereldtournee, waarbij de focus meer dan ooit op duurzaamheid ligt. De Britse band is vastberaden om de ecologische voetafdruk van de tournee zo laag als mogelijk te houden en heeft daarvoor een belangrijk plan. Er wordt 100% hernieuwbare energie gebruikt voor de concerten. Ze verminderen hun CO2-uitstoot met maarliefst 50% en per verkocht ticket wordt een boom geplant.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
De Britse formatie met zanger Chris Martin, gitarist Jon Buckland, drummer Will Champion en bassist Guy Berryman op de toppen van hun kunnen. Een kaartje voor het concert van Coldplay binnenslepen was geen makkelijke opdracht met 700.000 mensen in de wachtrij voor je. Wereldwijd uitverkochte voetbalstadions met magistrale hits van vroeger en nu. Zo komen de nummers My Universe, Yellow, Fix You en A Sky Full of Stars voorbij. De registratie van het concert werd geregisseerd door de BAFTA-winnaar en Grammy-genomineerde regisseur Paul Dugdale. Bij het zien van de beelden begrijp je waarom je bij dit waanzinnige concert live wil zijn, vol lichteffecten, drones, vuurwerk en zeer enthousiast publiek wat uit hun dak gaat. Meer concerten in de bioscoop zien is zeker een goed idee. Vier sterren.

De Britse popgroep Coldplay komt in 2023 naar Nederland met de Music Of The Spheres World Tour. De band staat op 15, 16, 18 en 19 juli in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam.

De Britse rockband 'Coldplay' in 'Music Of The Spheres' wereldtournee

Vanaf 27 oktober 2022 is Coldplay: Music of the Spheres te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: concertregistratie. Tijdsduur: 165 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's