Indrukwekkende documentaire Escape from Kabul zondag te zien op Canvas

Indrukwekkende documentaire Escape from Kabul zondag te zien op Canvas
Chaotische aftocht van Amerikaans leger

Kijktip :

Op de Vlaamse zender Canvas is zondag de HBO-documentaire Escape from Kabul te zien. Deze documentaire laat met behulp van nooit eerder vertoond beeldmateriaal de historische slag om het vliegveld van Kaboel zien. De hoofdstad van Afghanistan vormde het toneel van de terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit het land.

Augustus 2021
In de documentaire gaan we terug naar augustus 2021. Gedurende achttien monumentale dagen vindt niet alleen de terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Afghanistan plaats, maar ook de evacuatie van tienduizenden Afghaanse burgers van de luchthaven van Kaboel nadat de Taliban de stad hadden ingenomen.

Interviews
De docu combineert nooit eerder vertoonde archiefbeelden van mensen ter plaatse op de luchthaven met exclusieve interviews met mensen die er gedurende de hele periode bij waren. Onder hen Afghaanse burgers die probeerden te vluchten, Amerikaanse mariniers die de evacuatie in goede banen moesten leiden en Taliban-commandanten en -strijders die de stad onlangs hadden ingenomen.

De documentaire Escape from Kabul is zondag 6 november om 20.10 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Actuele video's

Meer actuele video's