Vanavond op tv: start Liedje op het Eerste Gezicht en documentaire Willeke Alberti

Vanavond op tv: start Liedje op het Eerste Gezicht en documentaire Willeke Alberti
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 5 november

Kijktip :

Vanavond gaat op SBS6 het nieuwe SBS6-programma Liedje op het Eerste Gezicht van start met Wendy van Dijk en Edsilia Rombley. Singles zingen op hun allereerste blind date met elkaar en hopen dat de vonk overslaat. Verder zie je de nieuwe docuserie Spiegelbeeld - het leven van Willeke Alberti op dezelfde zender. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 5 november.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Liedje op het eerste gezicht

SBS 6
19:59 uur

Vanaf vanavond is er een gloednieuw format te zien op SBS6. In de nieuwe datingshow Liedje op het eerste gezicht worden liefde en muziek met elkaar gecombineerd. Singles zingen op hun allereerste blind date namelijk een romantisch liefdesduet - en dat zorgt voor bijzondere televisie! In elke aflevering van Liedje op het eerste gezicht zien we hoe drie zangers en drie zangeressen elk drie duetten zingen. Ze dragen zelf een liedje aan: achter elke keuze schuilt een bijzonder verhaal. Tijdens de repetities met een professionele zangcoach reageren de singles op elkaars muzikale keuze. Als de voorbereidingen zijn afgerond, is het moment aangebroken! Tijd om op te treden en om elkaar voor het eerst te zien. Beide singles starten met zingen en pas halverwege het duet volgt de reveal. Alsof dat moment niet al spannend genoeg is, moeten ze ook meteen met elkaar dansen, tijdens een instrumentaal stukje. Passen niet alleen hun stemmen, maar ook hun moves bij elkaar? Familie en vrienden kijken achter de schermen mee en geven hun ongezouten mening aan presentatrices Wendy van Dijk en Edsilia Rombley. Maar: slaat de vonk over? Zo ja, dan valt er ook nog geld te verdienen!

Thriller: Cape Fear

Veronica
20:00 uur

De psychopathische ex-gevangene Max Cady, die een straf van veertien jaar heeft uitgezeten, terroriseert de familie van de advocaat die hem oorspronkelijk verdedigde. Deze zou informatie hebben achtergehouden die hem uit de gevangenis had kunnen houden.

Start: The Hunters seizoen 2

NPO 3
20:29 uur

Vanaf vanavond is het tweede seizoen van de Zweedse misdaadserie The Hunters (originele titel: Jägarna) wekelijks met een dubbele aflevering te zien op NPO 3. In deze serie volgen we hoofdpersoon Erik Bäckström. Oud-politierechercheur Erik Bäckström heeft zich teruggetrokken in de bossen van Norrland in Zweden. Na een doorbraak in een oude moordzaak, voelt hij zich gedwongen om de zaak opnieuw onder de loep te nemen. Joar Särn, die vijftien jaar geleden veroordeeld werd voor moord, is bereid de plaats aan te wijzen waar het lijk ligt, maar de zoektocht neemt een onverwachte wending. In de tweede aflevering zet de politie de jacht op Joar Särn voort. Terwijl Peter moeite heeft om zijn traumatische confrontatie met Särn te verwerken, wordt er nieuw bewijs gevonden dat een ander licht werpt op Therese's dood. De grote vraag is nu wat dit betekent voor de moordzaak. Ondertussen doet een onaangename verrassing Eriks denkbeelden langzaam kantelen.

Docu: Spiegelbeeld - het leven van Willeke Alberti

SBS 6
21:26 uur

Vanavond gaat op SBS6 de nieuwe, driedelige documentaireserie Spiegelbeeld: het leven van Willeke Alberti van start. In drie afleveringen wordt een portret geschetst van één van de grootste zangeressen van het Nederlandse levenslied. We kennen Willeke als dochter van zanger Willy Alberti én als moeder van haar bekende zoon Johnny de Mol. De liefde voor haar overleden vader speelt nog steeds een hoofdrol in haar leven. Heeft ze hem ooit kunnen loslaten? Was volkszanger Willy een goede vader en Willeke zelf een goede moeder? In hoeverre stond haar carrière in de spotlights daarbij in de weg? Die vragen staan centraal in de eerste aflevering. Alberti heeft een lange carrière achter de rug en treedt nu nog sporadisch op. Eind jaren vijftig bracht ze haar eerste single uit en al snel volgden hits met 'Norman', 'Sei rimasta sola', 'Spiegelbeeld', 'De winter was lang' en ga zo maar door. Haar bekendste hit is nog altijd populair in het hele land: met 'Samen zijn' wordt gegarandeerd meegezongen.

Start: D.I. Ray

NPO 2
22:46 uur

Op NPO 2 gaat vanavond de vierdelige Britse miniserie D.I. Ray van start. De vier afleveringen zijn deze en volgende week zaterdag te zien bij de publieke omroep. In de serie volgen we Rachita Ray, een inspecteur van Indiase afkomst. Na haar promotie mag de Brits-Aziatische politie-inspecteur Rachita Ray bij Moordzaken gaan werken. Maar haar enthousiasme verbleekt snel als blijkt dat ze vanwege haar uiterlijk een 'cultureel-specifieke moordzaak' toegewezen krijgt. Er zijn twee verdachten in beeld, de broers Kapoor, die eerwraak gepleegd zouden hebben. Rachita wil de onderste steen boven krijgen. In de tweede aflevering gaat Rachita weer aan het werk. De zoektocht naar Anjuli loopt uit op een drama, waarna Navin Kapoor opnieuw gearresteerd wordt. Al haar collega's vermoeden eerwraak, maar de bewijzen die Anjuli vindt, duiden daar niet op. De zoektocht leidt hen naar een overslagterrein, alwaar ze een gruwelijke ontdekking doen.

Actuele video's

Meer actuele video's