Recensie: documentaire Orgasm Inc: The Story of OneTaste gaat van de hemel naar hel

Recensie: documentaire Orgasm Inc: The Story of OneTaste gaat van de hemel naar hel
Sektarische toestanden met orgastische meditatie, geld en veel slachtoffers

Film :

Vanaf 5 november is de documentaire Orgasm Inc: The Story of OneTaste te zien op Netflix. Ze is sympathiek en mooi om te zien, de zakenvrouw met de naam Nicole Daedone. Wat vrij goed en liefdevol begint wordt echter duister, bizar, verontrustend, raar en eng. Lees hier de filmrecensie van Orgasm Inc: The Story of OneTaste.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Orgastische meditatie
Het bedrijf dat de inspiratie vormde voor deze documentaire, OneTaste, bestaat echt en begon in San Francisco, Californië. OneTaste maakte naam door zijn volgelingen de kunst van OM, 'orgastische meditatie', te leren, maar het kwam ook in de problemen nadat het werd onderzocht op beschuldigingen van prostitutie en sekshandel.

Beoordeling van Gids.tv: ★★

Entertainment-score: 55% | IMDb ★ 5,4

In 2018 hadden meer dan 35.000 mensen deelgenomen aan de zeer persoonlijke evenementen van OneTaste. In totaal waren er meer dan 16.000 lessen en workshops gevolgd Meer dan 1.300 voltooiden uiteindelijk ook het coachingprogramma. Het geld stroomde dus binnen en OneTaste werd steeds succesvoller. Deze documentaire laat de val van dit bedrijf zien, met veel archiefbeelden van leider Nicole Daedone en slachtoffers en werknemers aan het woord. De sfeer slaat om als er satanische rituelen en zware beschuldigingen van verkrachtingen voorbijkomen. Een ijzersterke documentaire hoef je niet te verwachten, maar wie wil zien hoe een sekte werkt: dit is een goed en ook triest voorbeeld. Twee sterren.

Cast
Naast archiefbeelden van Nicole Daedone is deze documentaire gemaakt door Sarah Gibson en Sloane Klevin (bekend van de documentaire Britney vs. Spears).

Vanaf 5 november 2022 is de documentaire Orgasm Inc: The Story of OneTaste te zien op Netflix. Genre: documentaire, misdaad. Tijdsduur: 98 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's