Nieuw seizoen De publieke tribune gaat zondag van start op NPO 2

Nieuw seizoen De publieke tribune gaat zondag van start op NPO 2
Robbert Dijkgraaf te gast in eerste aflevering

Kijktip :

Zondag (13 november) begint een nieuw seizoen van De publieke tribune op NPO 1. In dit programma mogen 'gewone' burgers in gesprek met prominenten uit de landelijke en lokale politiek. Kunnen ze samen tot een oplossing van problemen komen?

De publieke tribune gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Robbert Dijkgraaf
In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen gaan wetenschappers in gesprek met minister Robbert Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Want het vertrouwen in de wetenschap kalft af. Kennis wordt verketterd door groepen burgers, onderzoeksresultaten worden openlijk in twijfel getrokken en wetenschappers krijgen te maken met intimidatie en bedreigingen.

Terugtrekken
Die bedreigingen aan het adres van wetenschappers zijn soms zó ernstig dat ze zich terugtrekken uit het publieke debat. Microbioloog Roel Coutinho, rechtsfilosoof Tamar de Waal en cardioloog Harriette Verwey gaan in gesprek met minister Dijkgraaf. Wetenschapsjournalist Maarten Keulemans luistert en denkt kritisch mee. Het gesprek staat onder leiding van Coen Verbraak.

Het nieuwe seizoen van De publieke tribune is vanaf zondag 13 november wekelijks rond 22.40 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van De publieke tribune terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's