Recensie: The Stranger is ijzingwekkend misdaadverhaal met Joel Edgerton en Sean Harris

Recensie: The Stranger is ijzingwekkend misdaadverhaal met Joel Edgerton en Sean Harris
Vriendschap met grote gevolgen

Film :

Sinds 27 oktober staat de film The Stranger op Netflix. De acteerkanonnen Joel Edgerton en Sean Harris schitteren in een inktzwart en waargebeurd verhaal dat het daglicht niet kan verdragen. Lees hier de filmrecensie van The Stranger.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Henry Teague
Twee mannen ontmoeten elkaar in een vliegtuig. Ze gaan het gesprek aan en dat mondt uit in een bijzondere vriendschap. Voor Henry Teague, totaal versleten door een leven van fysieke arbeid en misdaad, is dit een droom die uitkomt.

Acteur Joel Edgerton (Mark) en Sean Harris (Henry Teague) in de film 'The Stranger'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ 6,6

De film The Stranger is gebaseerd op een waargebeurde, uitzonderlijk grote undercoveroperatie die uiteindelijk maanden in beslag nam. Zonder spoilers weg te geven: de film is een kruising tussen true crime met lichte arthouse-elementen. Ook is deze productie niet geschikt voor de ongeduldige en casual kijkers, die haken als eerste af. De prachtige cinematografie is waanzinnig in The Stranger, met een sterke rol voor Joel Edgerton (Black Mass). De ijzingwekkend enge rol van Sean Harris mag echter een Oscarnominatie krijgen. Inktzwart, duister, onheilspellend, shockerend en vol geheimen. Vier sterren.

Cast
Naast Joel Edgerton (The Gift) en Sean Harris (Spencer) zijn ook Matthew Sunderland (Bloody Hell) en Jada Alberts (Cleverman) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Thomas M. Wright (Acute Misfortune).

Vanaf 27 oktober 2022 is de film The Stranger te zien op Netflix. Genre: drama, misdaad, thriller. Tijdsduur: 117 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's