Serierecensie: Oogappels seizoen 4 is opnieuw klinkend succes

Serierecensie: Oogappels seizoen 4 is opnieuw klinkend succes
Populaire tv-serie bevalt uitstekend

Film :

Vanaf 9 november is het gehele vierde seizoen van Oogappels te zien op NPO Plus. De komische dramaserie van NPO 1 en BNNVARA is een enorm succes op primetime, maar hebben we het dan ook over een kwaliteitsserie? Lees hier de recensie van Oogappels seizoen 4.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Kunnen we onze kinderen loslaten?
In het vierde seizoen draait het om accepteren, loslaten en volwassen keuzes maken. Maar wat als dat de nodige strijd oplevert en oud zeer naar boven komt? In de eerste aflevering is te zien hoe Fabie in alle staten is nu Mees ineens is verdwenen. Ze vertrekt in allerijl naar Noorwegen en Pip gaat bij Johan en Ella logeren.

Maas Bronckhuyzen, Bracha van Doesburgh en Vera de Vries in 'Oogappels'. Bron: BNNVARA

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 81% | IMDb ★ 8,1

Het is duidelijk: de populariteit van Oogappels komt ergens vandaan. Als wij onze hersenen daar even op laten kraken, dan verwachten we dat een groot deel van die aantrekkingskracht zit in de herkenbaarheid van de scènes, zowel voor ouders als voor (beginnende) pubers. Het acteerwerk is daarnaast een stuk beter dan in de gemiddelde Nederlandse serie, alhoewel het zo hier en daar nog steeds best wel houterig is. De kwaliteit van Oogappels is misschien wel wat je normaliter moet kunnen verwachten van een dramaserie op primetime, maar helaas is het nog niet de gewoonste zaak van de wereld en daarom steekt dit er nog een klein stukje bovenuit. Goed nieuws voor de fans overigens: er komt een kerstfilm met de cast en crew van deze lekkere serie. 4 sterren.

Cast
Onder meer Jeroen Spitzenberger, Ramsey Nasr, Bracha van Doesburgh, Malou Gorter, Aiko Beemsterboer en Susan Radder spelen de hoofdrollen deze serie. Deze productie wordt geleid door Will Koopman (Alles op Tafel) en Zip Wertwijn.

Vanaf 9 november 2022 is Oogappels seizoen 4 te streamen op NPO Plus. Genre: drama, komedie. Aantal afleveringen: 10. Lengte afleveringen: ca. 50 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's