Documentaire Al wat je ziet woensdag 23 november te zien op NPO 2

Documentaire Al wat je ziet woensdag 23 november te zien op NPO 2
Het verhaal van immigranten in Nederland

Kijktip :

Woensdag (23 november) is op NPO 2 opnieuw een IDFA-première te zien: de documentaire Al wat je ziet (originele titel: All You See) van regisseur Niki Padidar. Daarin onderzoekt ze de ongewilde reacties die immigranten in Nederland oproepen.

Al wat je ziet gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Bruiner in de zon?
Wat als je van de ene op de andere dag niet meer wordt gezien, maar wordt bekeken? En hoe is het om opeens in een nieuwe wereld te belanden waar niks meer klopt? De hoofdpersonen in Al wat je ziet roepen in hun nieuwe leven in Nederland dagelijks ongewild reacties op. Zelfs na twintig jaar blijven de vragen komen: waar kom je vandaan, spreek je Nederlands, word je bruiner in de zon?

Nieuwkomer
Regisseur Padidar, die op haar zevende Iran verliet, kan erover meepraten. In Al wat je ziet heeft ze pijnlijke en humoristische gesprekken met drie anderen. De Somalische Khadija bijvoorbeeld, die al 27 jaar lang een ‘nieuwkomer’ is; Sophia, die net is overgekomen uit Engeland; en Hannah uit Oekraïne, die uit stripverhalen en films leert hoe ze ervoor kan zorgen dat ze niet opvalt of telkens voor toerist wordt versleten.

De documentaire Al wat je ziet is woensdag 23 november om 22.40 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Al wat je ziet terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV